Selahattin Demirtaş çok iddialı konuştu

Selahattin Demirtaş çok iddialı konuştu
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "İnanıyorum ki İsviçre'de sandıklardan birinci parti olarak HDP çıkacak" dedi.
Demirtaş, genel seçim çalışmaları kapsamında İsviçre'nin Fribourg kentinde düzenlenen mitingde seçmenlere seslendi.

Mayıs ayında yurt dışında düzenlenecek seçimler öncesinde İsviçre'de yaşayan ve mitinge katılan yaklaşık 4 bin seçmene hitap eden Demirtaş, "Umut ediyorum ki bu tarihi dönemde Avrupa 'nın tümünde, ülke dışında, dünyanın bütün ülkelerinde, özellikle burada İsviçre'de, partimizin yani HDP'nin çınarına gönül vermiş, HDP'nin ortaya koyduğu kardeşlik barış projesine gönül vermiş, Türküyle, Kürdü, Çerkezi, Arabı, Lazı, Boşnağı, Alevisi, Sünnisi, Hristiyanıyla bütün ezilenlerin umudu haline gelmiş partimizi burada birinci parti yapacaksınız" dedi.

Demirtaş, "İnanıyorum ki İsviçre'de sandıklardan birinci parti olarak HDP çıkacak. Gördüğüm kadarıyla bunun hazırlığını yapmışsınız" dedi.

Hükümeti eleştiren Demirtaş, "Hala ülkemiz dünyanın en yoksul ülkeleri arasında. Sadece son altı ayda dolar karşısında dünyada en fazla değer kaybeden Türk lirası oldu. Yani, 'Biz ülkeyi ileri demokrasiye taşıdık, dünyanın en büyük 18. ülkesi yaptık' diyenler, Türkiye 'yi bütün dünyada en hızlı değer kaybeden ülkesi haline getirdiler" dedi.

Seçim sonuçlarının açıklanacağı tarihe işaret eden Demirtaş, "7 Haziran akşamındaki zafer anını düşüneceğiz. Sandıklar açıldığında uzun zamandır özlemini çektiğimiz, ülke hayaline bir adım daha yaklaşmış olmanın heyecanıyla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, "Sizler burada izleyeceksiniz, sandıklar açılmaya başlandığında göreceksiniz ki verdiğiniz hiçbir oy boşa gitmemiş. Göreceksiniz attığınız hiçbir slogan boşa gitmemiş, göreceksiniz yaptığınız hiçbir yürüyüş boşa gitmemiş, sandıktan zafer olarak çıkmış. O sizin zaferiniz olacak. O zafer bizzat sizin emeğinizin sonucu olacak" şeklinde konuştu.

"7 Haziran'da bunu hak etmek için sıkı çalışmak lazım" diyen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Barajı geçer miyiz geçmez miyiz, çalışmaya, emeğe bağlıdır. Çalıştığımız zaman kazanılabileceğini defalarca ispatladık. Yeter ki bu disiplinle büyük bir ciddiyetle çalışmamızı sürdürelim"

Demirtaş, "Biz size güvenerek halkımıza ve sizlerin ruhuna inanarak bu barajı aşacağız dedik. Başka güvendiğimiz Allah'tan, halkımızdan
başka kimse yok" dedi.

Öte yandan, mitingin yapıldığı salonda "1915 Ermeni Soykırımını Kınıyoruz" afişi asıldı. 

DHA
19 Nisan 2015 08:51
DİĞER HABERLER