Selimiye Camisi Alman aileyi büyüledi

Selimiye Camisi Alman aileyi büyüledi -Karavanla Avrupa turuna çıkan Alman aile, transit geçmeyi düşündükleri Edirnede, Selimiye Camisinin büyüsüne kapılıp mola verdi
EDİRNE (A.A) - Karavanla Avrupa turuna çıkan Alman aile, transit geçmeyi düşündükleri Edirnede, Selimiye Camisinin büyüsüne kapılıp mola verdi.
     Osmanlı payitahtlarından, barındırdığı birçok kültürel ve tarihi varlıklarıyla açık hava müzesi konumundaki Edirne, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.
     Karavanla ülkelerinden tura çıkan Alman aile de Edirnenin büyüleyici atmosferinden etkilenerek, Edirnede mola verdi.
     Stefan Auer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Rieke, çocukları Annelie ve Lisanne ile 3 hafta önce Almanyanın Villingen kentinden karavanla Avrupa turuna çıktıklarını söyledi.
     İtalya ve Yunanistanın ardından İpsala Sınır Kapısından Türkiyeye giriş yaptıklarını belirten Auer, Edirneden transit geçmeyi düşündüklerini, ancak Selimiye Camisisinden büyülendikleri için mola verdiklerini belirtti.
     Auer, Edirnede birçok tarihi eseri gezerek adeta tarihe yolculuk yaptıklarını ifade ederek, İpsaladan giriş yaptıktan sonra direkt Bulgaristana geçmeyi düşünüyorduk, ancak Selimiye kentin ortasında bir biblo gibi ilgimizi çekti. Önce Selimiyeyi daha sonra da diğer kültürel eserleri gezdik, çok ilgi çekici bir kent. Birkaç gün daha Edirnede kalıp, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Avusturya ziyaretlerimizin ardından evimize döneceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
14 Ağustos 2012 11:47
DİĞER HABERLER