Sen misin TÜRGEV'e denetime giden!

Sen misin TÜRGEV'e denetime giden!
Bilal Erdoğan'ın yönettiği TÜRGEV'i denetleyen müfettişler önce 'paralelci' diye fişlendi, haklarında soruşturma açıldı, ardından da uyarı cezası verildi.
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'n oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetim kurulunda olduğu TÜRGEV'i denetleyen müfettişlerin başına gelmeyen kalmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın emriyle 17 Mart 2014'te Konya'nın Selçuklu ilçesinde TÜRGEV'e ait kız öğrenci yurdunu denetleyen Konya İI Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli müfettişler Osman Şahin, Hasan Karakaya, Hasan Kaya ve Müfide Bırtıl önce "paralelci" diye fişlendi ardından haklarında soruşturma açıldı. 3 müfettişe uyarı cezası verildi.

 

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Osman Şahin, Hasan Karakaya, Hasan Kaya ve Müfide Bırtıl, geçen yıl 17 Mart'ta Konya'nın Selçuklu ilçesindeki TÜRGEV'e ait kız öğrenci yurdunda olağan bir inceleme yaptı, inceleme sonrasında B.Y isimli bir kız öğrencinin "terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla yurttan atıldığı yönünde tutanak tutuldu. Müfettiş Osman Şahin, yurt müdüm Reyhan Okçu'ya İI Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili bilgi alip almadıklarım sordu. Müdür Reyhan Okçu da emniyetten bilgi istemediklerini söyledi. Adı geçen öğrencinin TGB üyesi olduğu ve çeşitli etkinliklerine katıldığı tespit edilirken, TGB'nin "terör örgütü" olarak tanımlanması dikkat çekti.

 

Yapılan denetlemeden bir gün sonra "cafeculis.com" adlı internet sitesi "Parelel yapının müfettişleri TÜRGEV'i bastı" diye haber yaparken, yapılan haberde müfettişlerin inceleme esnasında "kasıla kasıla", "burası malum yurt mu? Bilal'in yurdu mu?" dedikleri iddia edildi. Haber üzerine Maarif Müfettişler Başkanı Mehmet Gürlek ile Hurşit Çanakçı müfettişler hakkında soruşturma açtı. Soruşturmanın ardından müfettişlere uyarı cezasi verildi. Bunun üzerine 3 müfettiş haklarında haber yapan internet sitesi hakkında tekzip davasi açtı ve davayı kazandı. Müfettişler kendilerine verilen uyan cezasina da itiraz etti. Ceza, "somut delil olmadığı" gerekçesiyle ceza oy birliği ile kaldırıldı.

 

Selçuklu'daki yurt l milyon 877 bin TL'ye mal olurken, Konya İI Genel Meclisi'nin 6 Haziran 2013'teki kararıyla TÜRGEV'e 29 yıllığına bedelsiz olarak verilmişti.
28 Ağustos 2015 10:42
DİĞER HABERLER