'Sepet içine konan her yumurta köy yumurtasıdır demek pazarlama kurnazlığıdır'

'Sepet içine konan her yumurta köy yumurtasıdır demek pazarlama kurnazlığıdır'
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ceylan, yumurtanın dış rengi ve içindeki sarısına göre çiftlik yumurtası olup olmadığının bilinemeyeceğini söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Turizm Bölgesi'ne bir kongre toplantısına gelen Ceylan, yaptığı açıklamada, samanlı sepet içine konan her yumurtanın 'bu köy yumurtasıdır' diye satılmasının bir pazarlama tekniği olduğunu kaydetti. Yumurtanın içinin koyu ve portakal sarısı olmasının onun köy yumurtası olduğu anlamına gelmeyeceğini belirten Ceylan, köy yumurtasının, 'büyük kümeslerde beslenen yumurtadan daha vitaminli ve proteinlidir' düşüncesinin de yanlış olduğunu anlattı. Kümes tavuklarının açık alanda dolaşma nedeniyle sadece yumurtanın kabuğunda sertlik ve renginde farklılık olabileceğini vurgulayan Ceylan, büyük kümeslerde beslenen tavuk yumurtaları ile köy tavuğu yumurtasının protein bakımından hiçbir farklılığının olmadığının altını çizdi.

Yumurta içi sarısının portakal rengi olmasının onun köy yumurtası olduğu anlamına gelmediğini söyleyen Ceylan, "Yumurtanın içinde koyu sarı ve portakal sarısı olması bu köy yumurtasıdır demek doğru olmaz. Tavuk yemlerine kırmızı biber ve yonca unu konması halinde yumurta ortasında portakal rengi sarılık oluşur. Sepet içine saman konularak organik köy yumurtası satıyorum sözü pazarlama tekniğidir. Köy yumurtası daha proteinlidir sözü de yanlıştır. Önemli olan tavuğun beslenme güvenliğidir. Son zamanlarda samanlı sepet içinde köy yumurtası pazarlama tekniğine bağlı yumurta satışları arttı. En önemlisi de köy yumurtası satıyoruz diye satılan yumurtaların normal yumurtaya göre üç dört katı yüksek fiyattan satılması. Vatandaşlarımız bu tür pazarlama oyununa gelmemeli. Bunlar yumurta pazarlama kurnazlığı." diye konuştu. CİHAN
28 Nisan 2015 17:40
DİĞER HABERLER