SEU Rektörü Doğan: Öğrencilere burs vermek için bahane arıyoruz

SEU Rektörü Doğan: Öğrencilere burs vermek için bahane arıyoruz
SEU Rektörü Prof. Dr. Doğan, öğrencilere burs vermek için bahane aradıklarını söyledi. Hızla büyüyen bir üniversite olduklarını dile getiren Doğan, Türkiye'nin geniş bir alanına hitap ettiklerini belirtti. Yurt dışından hoca transfer ettiklerini kaydeden Doğan, "Çok güçlü bir coğrafyada iyi öğrenciler yetiştirmek için çalışıyoruz. Çok büyüyeceğiz. Öğrencilerimize ciddi burs imkânları sağlamaktayız. Üniversitemize yerleşen öğrencilerin yüzde 63'ü burs olanaklarımızdan faydalanabilmektedir. Bu yıl öğrencilerimizin 99'u yüzde 100, 161'i yüzde 50 ve 353'ü de yüzde 25 oranlarındaki burs seçeneklerimizden yararlandı." dedi.

Diyarbakır'ın ilk vakıf üniversitesi olan Selahaddin Eyyubi (SEU), yerel, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının temsilcilerini ağırladı. Yeni kampüste gazetecilere sohbet eden Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, üniversite ile ilgili bilgiler de verdi. Üniversitenin bölgenin dinamiklerini harekete geçirmeyi hedeflediğini belirten Rektör Doğan, bu durumun ülkenin gelişimine katkı sunacağını ifade etti. Diyarbakır'da kurulan bir üniversite olarak bölgenin sorunlarına bigane kalmayacaklarını dile getiren Doğan, "Yüksek öğrenimin yanında üniversitelerin en önemli görevlerinden biri de bilimsel çalışmalarla sorunlara çözüm önerisi sunmaktır. Biz de Selahaddin Eyyubi Sosyal Araştırmalar Merkezi aracılığıyla başta bölge olmak üzere ülkenin sorunlarıyla ilgili araştırmalar yapacağız. Bu araştırmalarda ortaya çıkan sonuçları ve sorunların çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşacağız. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen yakın bir zamanda bu tür sosyal araştırmaları kamuoyuyla paylaşacağız." diye konuştu.

Doğan, 2014-2015 yılı döneminde öğretime başladıklarını hatırlatarak şöyle devam etti: "Mühendislik ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat Fakülteleri ve Meslek Yüksekokulu'nda 18 programla öğretim yapıyoruz. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans eğitimi verilmektedir. Şu anda ön lisans, lisans ve yüksek lisansta toplamda bin 250 öğrencimiz bulunmaktadır. Hedefimiz izni alınan 50 programın tümüne ilk 5 yılda 5 bine yakın öğrenci almaktır."

Hızla büyüyen bir üniversite olduğunu aktaran Rektör Doğan, "Bu yıl bir kısmını hizmete açtığımız kampüsümüz 16 bin metrekare açık, 14 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Mimarinin modern çizgisiyle inşa edilen kampüsümüz, şehrin modern ve gelişen alanı olan Fırat semtinde (75 metrelik yol Lunapark arkası) yer almaktadır. Üç bloktan oluşan kampüsümüz tamamlandığında 40 derslik, son teknolojiyle donatılmış 10 sağlık laboratuvarı, 4 çizim-mimarlık atölyesi ve 2 uygulamalı bilgisayar laboratuvarı hizmet verecektir. Kampüsümüzde bölgeye hitap edecek kapsamlı bir kütüphane de olacaktır. Şu an hizmette olan A Blok'ta 13 derslik-amfi, 1 hemşirelik laboratuvarı, 2 mimarlık çizim laboratuvarı, donanımlı 1 bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, 3 kafe, 100 kişilik kantin-yemekhane, 12 idareci odası, 30 akademisyen odası, bay ve bayan mescitleri bulunmaktadır." şeklinde bilgi verdi.

ETKİN AKADEMİK KADRO

Hayatın Mezopotamya'da başladığını kaydeden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlim/bilim de bu topraklardan yeryüzüne yayıldı. İlimin tekrar eski vatanına geri dönüşünü sağlamak istiyoruz. Bunun için hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok bilim insanını kadromuza kattık. Şimdiye kadar 13 profesör, 6 doçent, 23 yardımcı doçent olmak üzere 100'ü aşkın akademisyen kadrosu oluşturduk. Akademisyenlerimizin önemli bir kısmı ülkenin batısından ve yurtdışından gelmektedir Böylece bölgemize beyin göçünü de sağlamış oluyoruz."

YÜKSEK LİSANS

İlk yılında yüksek lisans eğitimine başlayan ender üniversitelerden biri olduklarına dikkat çeken Doğan, "Bilgi çağında insanı bir adım öne taşıyan temel unsur sürekli öğrenme yeteneğidir. Çünkü hızlı bir değişimin yaşandığı dünyada sürekli öğrenme bir zorunluluk haline geldi. Bir alanda uzmanlaşmak da çok önemlidir. Bu amaçla yüksek lisans programları açtık. İşletmede mastır programının ardından hemşirelik yüksek lisans programını açtık. Hatta yüksek lisansta ilk mezunlarımızı vermiş bulunuyoruz. Yakın bir zamanda mimarlık ve iş sağlığı güvenliği programlarında yüksek lisans açmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

ERASMUS ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI

Erasmus Uluslararası Öğrenci-Akademisyen Değişim Programının da paydaşı olduklarının altını çizen Rektör Doğan, "Öğrencilerimiz yurtdışı üniversitelere Erasmus Öğrenci Değişim Programıyla değişik üniversitelerde farklı eğitim deneyimleri yaşayabilecektir. Şuna kadar çoğunluğu Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın farklı 40'a yakın üniversitesiyle Erasmus protokolü imzaladık. Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) tarafından Erasmus bütçesi onaylanarak yayınlanan üniversitemizde bu dönem 25 öğrenci ve personel Erasmus'tan faydalanacak. Bu ay içerisinde Erasmus kapsamında öğrenci ve akademisyenlerden oluşan 25 kişilik bir grup, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve İngiltere'ye gidecek." şeklinde konuştu.

SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, önümüzdeki yılda da başta İnşaat Mühendisliği, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Yönetimi olmak üzere birçok yeni program açacaklarını sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından basın mensupları yeni kampüsü gezdi. Sınıf ve laboratuvarlardan görüntü olan gazeteciler, modern mimari ile inşa edilen ve son teknolojiyle donatılan SEU kampüsüne hayran kaldı. CİHAN
09 Kasım 2015 15:26
DİĞER HABERLER