Sigara içenlerin cildi erken sarkıyor

Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Dr. Yasemin Savaş, sigara kullanımın cildi yaşlandırdığına dikkat çekerek, "On yıldan uzun süre günde ortalama 10 sigara içen kişilerde deri yaşlanması hızlanır. Sigara dumanı derimizi besleyen damarları daraltır. Oksijen ve A vitamini gibi gerekli besinlerin deriye ulaşmasını azaltır. Sigara, kolajen ve elastinin yapısını da bozar. Sonuç olarak cilt erken sarkar ve kırışır." uyarısında bulundu.

Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Dr. Yasemin Savaş, cildin korunmasına yönelik vatandaşlara uyarılarda bulundu. Cildin 20'li yaşlarda gelişimini tamamladığını kaydeden Savaş, "Bu yaşlarda kollajen üretimi maksimumdadır ve cilt sağlıklıdır. Ancak , bazen cilde yeteri kadar özen gösterilmediğinden bazen de hormonal nedenlerden karşımıza akne sorunları, izleri çıkabilir. Sağlıklı beslenme, spor, güneşten korunma , özel cilt bakımları , sigara, alkoldan uzak durmak gibi bir takım tedbirler ile doktor muayenesinin ardından yine doktor önerisiyle uygun ürünler kullanarak evde bakım ve temizliğinin yapılması ile cildi daha sağlıklı hale getirir ve ileri yıllara taşımış oluruz." ifadesinde bulundu.

Savaş, cildi korumanın en önemli unsurunun güneşin zararlı etkilerinden korunmak olduğuna vurgu yaptı. Güneş koruyucunun UVA ve UVB filtreleri ve minimum 15 koruma faktörü içermesi gerektiğini belirten Savaş, "Güneş koruyucular dışarı çıkılmadan 15 dakika önce uygulanmalı, terleme ya da suyla temas sonrası tekrar sürülmelidir." diye konuştu.

Sigara kullanımının vücutta genel yaşlanma sürecini hızlandıran biyokimyasal değişikliklere neden olduğunu açıklayan Savaş, "On yıldan uzun süre günde ortalama 10 sigara içen kişilerde deri yaşlanması hızlanır. Sigara dumanı derimizi besleyen damarları daraltır. Oksijen ve A vitamini gibi gerekli besinlerin deriye ulaşmasını azaltır. Sigara, kolajen ve elastinin yapısını da bozar. Sonuç olarak cilt erken sarkar ve kırışır." dedi.

30'LU YAŞLARDA CİLT BESLENMEYE İHTİYAÇ DUYAR

Savaş, 30'lu yaşlarla beraber cildin destek ihtiyacı duyduğunu aktardı. İhtiyacın karşılanmasının cildin yıpranmasını, kırışıklık, lekelenme, elastikiyet kaybı ve çizgilerin derinleşmesi gibi bazı sorunların çözümüne destek olduğunu söyleyen Savaş, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu yaşlarda kontrol edilemeyen mimikler, alındaki enine kırışıklıklar ve kaş ortasındaki dikine çizgiler, kaz ayakları, düşen kaşları hafifçe yukarı kaldırmak için bazı uygulamalar yapılabilir. Botoks, anti-aging cilt tonu düzensizliği veya leke tedavisi amaçlı peelingler, karbon peeling ve koruyucu lazer uygulamaları, ince dudakları ya da elmacık kemikleri belirginleştirmek, yüzde lifting sağlamak yüz ovalitesini biçimlendirmek için dolgu, nemsizlikle başa çıkmak, kollagen, elastin, HLA üretimini artırmak için PRP, gençlik aşısı veya mezolift, gıdı için lipoliz, radyo frekans (ütüleme ) bun uygulamalardan bazılarıdır. Ayrıca bu yaşlarda boyun ve ellerde de ince kırışıklık, kuruluk başlar ve bunlara yönelik tedavilerde önerilir."

40'LI YAŞLAR MEDİKAL ESTETİĞİN DOGRU ZAMANI

Savaş, 40'lı yaşlar medikal estetiğin en doğru zaman olduğunu aktardı. Yüz bölgesinde önce orta yüz, ardından göz altı ve en son elmacık bölgesinde yağ kayıplarının başlamasının kişiyi daha mutsuz ve yoğun gösterdiğini kaydeden Savaş, "Bu yaşlarda yağ kayıplarına derin çizgilerde eşlik eder. Boyunda, dekoltede de nem kayıpları, ince çizgilenmeler kırışıklıklar oluşur. Ayrıca, ellerde de yağ kayıpları, damarların belirginleşmesi ve lekeler ortaya çıkar. Bu yaşlarda alın ve göz çevresine botoks -dolgu kombinasyonları, hacim kaybına bağlı bozulan ovalitenin tekrar oluşturulması için fokuslu USG, örümcek ağı ve altın ip, fraksiyonel lazer, hacimlendirici dolgu uygulamaları, cilt bakımları yapılabilir." dedi.

50'Lİ YAŞLARDA MENOPOZ SONRASINDA HIZLI YAŞANMA OLUR

50'li yaşlarda ise menopoz sonrasında östrojenin azalmasıyla hızlı yaşlanma olduğuna dikkat çeken Savaş, bu döneme kadar iyi bakılmış bir cildin bu dönemi daha az hasarla geçireceğini vurguladı. Savaş, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Yağda kayıp oranları daha da artar. Yüz ovalitesini iyice kaybeder yorgun ve üzgün ifade yüze iyice oturur. Ovalitesini kaybeden yüz kare yüz şeklini alır. Yorgun ve üzgün görünüme sebep olan yağ dokusu kayıpları için yoğun dolgular, alındaki enine kırışıklar, göz çevresindeki kaz ayakları ve kaşlara botox, cilt tonu eşitsizliği, leke ve anti-aging için kimyasal peelingler, ciltte canlılık nemlenme kapasitesini daha fazla artırmak, kollagen, PRP, yoğun kombinasyonlu mezolift veya gençlik aşısı, bozulan yüz ovalitesi için örümcek ağı ve altın ip, fraksiyonel lazer, iğneli radyofrekans yöntemi yapılabilir."

CİHAN
03 Şubat 2016 15:06
DİĞER HABERLER