Sığınaklarda yangın ve patlamalar güvenlik tartışmasını beraberinde getirdi

Hamburg'da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma iki ayrı sığınakta yangın çıkması ve ardından patlama meydana gelmesi sığınakların güvenliliğini tartışma konusu yaptı. Hamburg'un çeşitli semtlerinde 60 yer üstü sığınağı bulunuyor. Rothenburgsort semtinde meydana gelen ilk yangın ve patlamada 45 kişi yaralanırken, Altona semtindeki sığınakta meydana gelen yangın ve sonrasındaki patlamadan dolayı sadece maddi hasar meydana gelmişti. Her iki patlamada da yan binaların camları kırılmış, binalarda yaşayan yaklaşık 550 kişi tahliye edilmişti.

Yangınla birlikte patlamanın meydana geldiği ilk sığınakta İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma eterik yağı, ikinci sığınakta ise 5,5 ton pirotekni ve 50 kilogram siyah barut tespit edildi. 45 yıl öncesine ait güvenlik önlemleri uygulanan sığınakların hangi amaçla kullanıldığı ve ne depolandığı merak konusu olmaya başladı. Bazı sığınaklarda el bombası ve mermi dahi bulunduğuna dair bilgiler var. Hamburg'da yangınlara ek olarak geçtiğimiz hafta meydana gelen kimyasal kaza nedeniyle zehirli gaz sızıntısından dolayı 48 kişi yaralanmıştı.

Daha çok duman zehirlenmesine bağlı nefes alma ve göz rahatsızlıkları bulunan yaralılardan 20'si hastanede tedavi altına alınmış, yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığı 20 semt ise risk bölgesi ilan edilmişti. CİHAN
11 Ağustos 2015 15:35
DİĞER HABERLER