Sığınmacılara Türkçe eğitimi veriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, sığınmacıların 'Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu' kapsamında Kırıkkale Lisesi'nde 15 sığınmacı çocuğa, cumartesi ve pazar günleri Türkçe öğretildiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan İl Koordinasyon Kurulu, 2016 yılının ilk toplantısını Vali Ali Kolat'ın başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda konuşma yapan Vali Kolat, "Ülkemize sığınan çocuklarımızı da unutmayarak onlara da hizmet sunmak istiyoruz. Çünkü hepimiz bu topraklar üzerinde yaşayan insanlarız. Çocuğun aile içinde olduğu gibi toplum hayatında da yeri çok büyüktür. Her yönden iyi yetiştirilmiş çocuklar geleceğin güvencesi olacak ve Türk toplumunun kalkınmasında önemli görev yapacaklardır. Fakat, her çocuk eşit şartlara sahip olamıyor. Korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunmasına, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması için konulan Çocuk Koruma Kanunu ile mağdur çocuklarımıza daha iyi yaşam olanakları sunulmaktadır. Bu konudaki hizmetlerin daha da iyileştirilmesi için işbirliği içinde çalışmalıyız. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir." şeklinde konuştu.

2015 yılında yaptıkları ve bu yıl yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, sığınmacıların 'Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu' kapsamında Kırıkkale Lisesi'nde 15 sığınmacı çocuğa, cumartesi ve pazar günleri Türkçe öğretildiğini söyledi. Bozdemir, "Kalkınma Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ile 120.000 TL bütçe ayrılan bu proje kapsamında 1070 sığınmacıya destek ve yardımda bulunulacaktır. Bu proje ile sığınmacı ailelerin ve dolayısıyla çocukların suça karışmaları önlenecektir." dedi.

Bozdemir, slayt eşliğinde yaptığı sunumda şu ifadelere yer verdi: "2015 yılı içerisinde 31 danışmanlık tedbiri, 7 sağlık tedbiri, 22 eğitim tedbiri, 9 sağlık ve barınma-bakım tedbirlerinin verildi. Tedbir kararları kurumlar arası iş birliği içinde koordineli olarak yürütülmelidir. 'Hayat Boşluk Kabul Etmez' ve 'Umuda Yolculuk' projeleri ile madde bağımlısı ve suça sürüklenmiş çocuklar rehabilite edilmeye çalışılmıştır. Projelerden olumlu sonuçlar alınmıştır. Projeler çevre illere örnek olmuş uyuşturucu bağımlılığı konusunda farkındalık kazandırılmıştır." CİHAN
13 Ocak 2016 17:38
DİĞER HABERLER