Siirtte istihdam ve mesleki eğitim toplantısı

Siirtte istihdam ve mesleki eğitim toplantısı yapıldı
SİİRT (A.A) - Siirtte istihdam ve mesleki eğitim toplantısı yapıldı.
     İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı, Vali Ahmet Aydının başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Aydın, hükümetin toplum yararına ciddi anlamda bir çalışma başlattığını, çalışmalarla Siirtte işsizler için, istihdam olanaklarının sağlanmasında önemli artışlar sağlandığını belirtti.
     Sosyal projelerin yürütülmesinde yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği içinde hareket etmesi gerektiği vurgulayan Aydın, Kurulda alınan kararların kentin işsizlikle ilgili sorunlarının çözülmesinde, iş piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasında, gençlerin ve dezavantajlı grupların iş bulabilirlik kabiliyetlerinin arttırılmasında önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.
     İŞKUR İl Müdürü Ömer Aslan da bu yıl aktif işgücü programları çerçevesinde açılan kurslar, toplum yararına çalışma programı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Bu yıl 91 kursun açıldığını, kurslardan 3 bin kişinin yararlandığını kaydeden Aslan, Ayrıca 54 özürlü ile 3 hükümlü vatandaşımızın da işe yerleştirmeleri sağlanmıştır diye konuştu.
     Dicle Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen de ilde KOSGEB kapsamında yürütülen çalışmalar ve destekler konusunda bir sunum yaptı.
     Toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Belediye Başkan Vekili Sabri Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Derya Çengel ve diğer kurul üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
18 Ekim 2012 13:48
DİĞER HABERLER