Silah ve mühimmat taşıdığı iddia edilen TIR'larla ilgili davada tahliye kararı

Silah ve mühimmat taşıdığı iddia edilen TIR'larla ilgili davada tahliye kararı
Silah ve mühimmat taşıdığı iddia edilen TIR'larla ilgili soruşturmayı yürüten savcıların yargılandığı davada tahliye kararı çıktı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Mehmet Fırat, Hayati Özcan, Gökhan Bakışkan, Sezai Akyüz, İsmail Önder Ata'nın tutuklu kaldıkları süre göz önüne gelerek tahliyesine karar verildi

Adana'da silah ve mühimmat taşıdığı iddia edilen TIR'larla ilgili soruşturmayı yürüten savcı ve askerlerin yargılandığı davanın duruşmasına  Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Mehmet Fırat, Hayati Özcan, Gökhan Bakışkan, Sezai Akyüz, İsmail Önder Ata tutuklu kaldıkları süre göz önüne gelerek tahliyesine karar verildi


DURUŞMADA YAŞANANLAR

Savcılardan Özcan Şişman duruşmaya katılmadı. Aziz Takçı, Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca Yanyana salonda yerlerini aldı. 
 
Hamza Celepoğlu'nun avukatı Vural Ergül, Celepoğlu hakkında açılan dava ile tır savcıları ve askerlerin yargılandığı davanın birleştirilmesini talep etti. Heyet reddetti ve avukat Ergül'ü salondan dışarı çıkarttı. 

 
ANKARA BAROSU AVUKATLARININ GÖZLEMCİ OLMA TALEBİ REDDEDİLDİ
 
24 cezaevi aracı geldi, asker ve polislerin avukatları da salonun önünde hazır bekliyor. Yargılamanın yapılacağı salonda hazırlıklarsa henüz bitmedi.
 
Ankara Barosu'ndan avukatlar gözlemci olarak duruşmayı izlemek için dilekçe verdi. Ancak dilekçe reddedildi.
 
Yargıtay 16.Ceza Dairsinin üyeleri lüks araçlarla Ankara adliyesine geldiler ve araçları karşılandıktan sonra protokole alındı.



KARAR AÇIKLANDI
 
Yargıtay 16.Ceza Dairesindeki davanın 7.celsesinde karar açıklandı.
 
Askerlerin davasının birleştirilmesi ile 10 bin sayfayı aşkın Selam Tevhid iddianamesinin okunması değerlendirildi.
 
Başkan "savcı 300 sayfa bir kitaptan kopyala yapıştır yapmış iddianameye koymuş bunun okunmasını istiyorsanız değerlendiririz" Dava 18/19 Temmuz'a ertelendi.
 
Başkan "Başka tarihe versek adli tatile denk gelir ve o Zaman nöbetçi başka bir heyet olur"dedi.
 
-Birleşen dosyalardaki iddianameleri sanıklara kendileri ile ilgili kısımlarının ayrı tebliğine,
 
-Tutuklu sanıklara savunmalarını hazırlamaları için imkana ilişkin cezaevi müdürlüklerine müzekkere yazılmasına
 
-Haklarında adli kontrol uygulanan Serdar G, Gülhan E ve Galip A adli kontrol tedbirlerinin duruşmaları takip şeklinde düzenlenmesi,
 
-Turuklu sanıklardan Mehmet Fırat, Hayati Özcan, Gökhan Bakışkan, Sezai Akyüz, İsmail Önder Ata tutuklu kaldıkları süre göz önüne gelerek tahliyesine karar verildi
 
- 5 kişi tahliye edilirken savcıların ve diğer tutukluların üzerine atılı suçların vasfı gözönüne alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Arzu Yıldız/ Haberdar

24 Mayıs 2016 20:10
DİĞER HABERLER