Sivas Numune Hastanesinde yanık ünitesi açıldı

Sivas Numune Hastanesinde yanık ünitesi açıldı
SİVAS (A.A) - Sivas Numune Hastanesinde yanık ünitesi açıldı.
     Açılışa katılan Vali Ali Kolat, yaptığı konuşmada, Yanık aciliyeti olan bir vaka, bu açıdan da derhal ve hemen müdahaleyi gerektiren bir yapının oluşması gerekiyor. Hastanelerimizde böyle bir yer ve birim yoktu. İsabetli olmuş, arkadaşları kutluyorum, inşallah halkımız için de güzel hizmetlere vesile olur dedi.
     Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Fikret Özkan ise daha önce Sivasta yanık hastalarını tedavi edecek donanımlı bir merkezin bulunmadığını belirtti. İhtiyaç üzerine 5 yataklı yanık ünitesini açtıklarını ifade eden Özkan, 2 cerrahi uzmanı, 5 deneyimli hemşire görev yapmakta. Yüzde 50nin altındaki yanık vakaları il dışına gönderilmeden, deneyimli ekiple steril şartlarda tedavi edilebilecektir. Gerektiğinde ameliyat yapabilecek plastik cerrahi uzmanlarımız ile ameliyat için gerekli ekipmanlarımız mevcuttur dedi.
     Açılışa Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ve Numune Hastanesi Müdürü İlhan Ulu da katıldı. Açılışın ardından yanık ünitesini gezen Kolat, hastalarla sohbet ederek, acil şifalar diledi.
     Kentte doğal gaz borusu döşerken elektrik akımına kapılan ve vücudunda yanıklar oluşan Mustafa Kılıboz (37), Vali Kolata olay anını anlattı. Kentte bir binanın üst katına doğal gaz borusu döşerken elindeki boruların elektrik tellerine temas etmesi sonucu akıma kapıldığını ifade eden Kılıboz, ilk müdahalenin ardından Numune Hastanesine kaldırıldığını, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
     Serviste, Mustafa Kılıbozun yanı sıra 2 yaşındaki bir çocuk ile bir kadın tedavi görüyor.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
20 Haziran 2012 18:49
DİĞER HABERLER