Sivaslı Wushucular Çinden madalyalarla döndü

Sivaslı Wushucular Çinden madalyalarla döndü -Wushu Milli Takım Antrenörü Urhan: Ülkemiz adına güzel bir başarı oldu
SİVAS (A.A) - Sivaslı Wushucular, Çinin özerk bölgesi Macauda yapılan 4. Dünya Gençler Wushu Şampiyonasından madalyalarla döndü.
     Macauda 17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada Şeyma Urhan ve Kübra Açıkgöz duilien (danışıklı gösteri dövüşü) stilinde dünya şampiyonu oldu.
     Furkan Şenerin mızrakta dünya ikincisi ve kılıçta ise dünya üçüncüsü olduğu şampiyonada, Burak Akkaya Chan Cuan stilinde dünya ikinciliği, İlayda Emen ise kılıçta dünya üçüncülüğü elde etti.
     Wushu Milli Takımı Antrenörü Salih Urhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Gençler Şampiyonası kampını iki etapta gerçekleştirdiklerini belirterek, Birincisi Ankarada oldu, ikincisi Çinin Jinan kentinde yapıldı. Burada Çin Milli Takımı ile birlikte çalıştık. Buradaki çalışmalardan sonra 17 Eylülde milli takımla birlikte Macauya geçtik. 45 ülkenin katıldığı şampiyonada 5 gün süren yarışmalarda Türkiye 4 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı. Şampiyonaya Sivastan 5 sporcuyla katıldık. Bu sporcularımızdan Şeyma Urhan ve Kübra Açıkgöz duiliende dünya şampiyonluğu, diğer stillerde ise Burak Akkaya ve Furkan Şener dünya ikinciliği, İlayda Emen ve Furkan Şener dünya üçüncülüğü elde etti. Ülkemiz adına güzel bir başarı oldu. Katılımın yüksek olması ve bu katılımla bu başarının alınması bizi gerçekten onurlandırdı diye konuştu.
     Duiliende dünya şampiyonu olan Şeyma Urhan ise 10 yıldır bu sporu yapıyorum. Bu spora çok emek verdim. 1 aylık bir kamp süresi geçti. Kampı Çinde yaptık, çok çalıştık. Birinci olmayı gerçekten çok istedik. Sonunda başardık, çok mutluyuz. Özellikle İstiklal Marşımızın orada okunması bizi çok gururlandırdı, onurlandırdı dedi.
     Şeyma Urhan ile duilien stilinde şampiyonluğu paylaşan Kübra Açıkgöz de 5 yıldır wushu sporunu yaptığını belirterek, İlk dünya şampiyonasında birinciliği aldım. Çok çalıştık. Elimizden gelenin fazlasını yaptık. Birinci olmayı çok istedik, olduk. Çok mutluyum ifadelerini kullandı.
     Dünya ikincisi olan Burak Akkaya ise Bu sporu yapmaya başladığımdan itibaren kendime öz güvenim arttı. Daha başarılıyım diye konuştu.
     İlayda Emen de dünya üçüncüsü olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, Şampiyon olmak isterdim ama olmadı. İnşallah bir sonraki şampiyonalarda şampiyon olup, İstiklal Marşımızı okutacağım. Hocama ve aileme beni çalıştırıp, motive ettikleri için çok teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Furkan Şener de şampiyonada ikincilik ve üçüncülük elde ettiğini anımsatarak, Hedefim şampiyon olmaktı. Ama inşallah bir sonraki şampiyonada şampiyon olacağım dedi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
03 Ekim 2012 10:58
DİĞER HABERLER