Siyasiler bayramlaştı

Siyasiler bayramlaştı
Bayramın ikinci gününde, siyasi partiler arasında karşılıklı bayram ziyaretleri gerçekleştirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) ziyaret eden partililer arasında AK Parti’de yer aldı. Bayramlaşmaya gelenleri MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem ve MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ertuğrul’dan oluşan heyet ağırladı. AK Parti heyetinde AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Kadın Kolları Başkan yardımcısı Taciser İçyer yer aldı.

Bayramlaşmaya koalisyon görüşmeleri damgasını vurdu. Milletin sözünü söylediğini, artık partilerin söz söyleme zamanı olduğunu belirten Gündoğdu, “Hep beraber bekliyoruz” dedi. Şu anda görevin AK Partide olduğunu kaydeden Yalçın ise “Hükümeti kuracak olan sizlersiniz.” dedi. Bunun üzerine Gündoğdu, “Kurmak için size geldik.” demesi üzerine Yalçın, “Biz cevabımızı verdik.” karşılığını verdi.

HDP'den CHP'ye koalisyon tavsiyesi: Hayırlı işte acele edin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile Parti Meclisi Üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek, CHP Genel Merkezinde partilerden bayramlaşma için gelenleri kabul etti. CHP'ye AK Parti'den sonra DSP ve Vatan Partisi bayramlaşma için geldi. Daha sonra ise HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, MYK Üyesi Zeynep Karaman, PM Üyesi Ahmet Karataş, bayramlaşma için geldi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, bayramın barış, huzur, güven getirmesini diledi. "İki bayram arası nikah olmaz diyorlar ama CHP böyle hurefelere inanmaz ama biz demokratik Türkiye için, barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye için hükümet protokülene ihtiyaç var. Size sabır diliyoruz. İki bayram arasını iyi değerlendirmenizi diliyoruz." diye konuştu.

CHP-AK Parti bayramlaşmasında koalisyon vurgusu yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile Parti Meclisi Üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek, CHP Genel Merkezinde bayramlaşmaya gelenleri kabul etti. CHP'ye bayramlaşma için gelen ilk parti AK Parti oldu. AK Parti, çiçek ve şekerle bayramlaşmaya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, "Lütfettiniz, geldiniz, güzel şeyler olacak. Genel başkanlar bayram öncesi bir araya geldiler. Ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız. Sonucundan ümitliyim, inşallah bakalım hayırlısı." ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, CHP'lilerin bayramını tebrik etti. Bayram öncesi başarılı bir şekilde başlayan koalisyon sürecinin bayram sonrası da devam etmesini dileyen Kaya, halkın talebinin tecelli etmesini ümit etti. İlk koalisyonun 1961 yılında kurulduğunu ama çok başarılı olmadığını savunan Kaya, "Ama inanıyorum ki yeni Türkiye anlayışında bu kültür de geride kalacak ve güçlü koalisyon kurulacak. 7 Haziran'da milletin bir talimatı var, partilerin kırmızı çizgileri değil benim çizgilerimi dikkate alın dediler. İnşallah bayramdan hemen sonra hükümet kurulur." diye konuştu.

CİHAN

18 Temmuz 2015 14:45
DİĞER HABERLER