Şok iddialar doğru çıktı! İşte belgesi

Şok iddialar doğru çıktı! İşte belgesi
Sandık hileleri en yoğun olarak 30 Mart yerel seçimlerinde yaşandı. İstanbul Kağıthane'de oy hırsızlığı yargıya taşındı ve AKP'ye çok fazla sayıda oy kaydırması yapıldığı belirlendi.

Türkiye, iki hafta sonra 7 Haziran seçimleri için sandığa gidecek. Ancak toplumda “oy hırsızlığı” yapılacağı endişesi hakim. AKP’nin bu seçimlerde tek başına iktidara gelemeyeceği, HDP’nin barajı aşacağı iddiaları hala güncelliğini koruyor. Son yapılan anketlerde HDP yüzde 10 barajını kıl payı aşıyor gözüküyor. Bu AKP için tam anlamıyla kabus demek. Zira barajı aşmış bir HDP,  iktidarı kaybeden bir AKP anlamına geliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu bu işin bilincinde, ondan daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun farkında. Zira koalisyonlu bir yapı Erdoğan’ın AK Saray’da rahat oturamaması demektir. Zira tüm liderlerin hedefinde AKP kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan da bulunuyor. Erdoğan tam anlamıyla AKP lideri gibi meydanlara çıkıyor.

TEŞKİLATLARA SANDIK EĞİTİMİ

Millet Gazetesi'nin haberine göre, işte tam da burada ilginç iddialar ortaya atılıyor. AKP’nin 276’nın altında kalmamak için her şeyi yapacağı ileri sürülüyor. Hatta muhalefetin iddiası o ki; AKP’nin gündeminde seçim sandıklarında hile yapılması bile var. Bu nedenle CHP, MHP ve HDP sandık güvenliği için seçmenlerini şimdiden eğitmiş durumda. 30 Mart seçimlerinden dili yanan CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki gibi bir sonuçla karşılaşmamak için şu ana kadar 100 binin üzerine teşkilat mensubunu eğitime aldı. Sandık konusunda en dikkatli partilerden birisi de HDP. Bunun için yurtdışından “server”ler kiralandı. Bahçeli de son dönemdeki konuşmalarında özellikle sandık konusuna ağırlık veriyor.

AVRUPA'DAKİ HİLELER KORKUTTU

Partilerin bu konuda korku yaşamasına neden olan olayların başında kuşkusuz 30 Mart yerel seçimleri sonrasında ortaya dökülen iddialar var. Ancak bunun yanında geçen haftalarda 7 Haziran seçimleri için Avrupa’da yaşanan olaylar da bunda ciddi bir etken oluşturuyor. Avrupa’da ve özellikle Almanya’da bir sandık başkanı ikinci defa oy kullanırken, bir imam yine başkasının yerine oy kullanırken yakalandı. Sandıkların korunduğu odaya ait anahtarların bir AKP’lide çıkması endişeleri daha da güçlendirdi.

ERDOĞAN: HİLE NAMERTLİK DEĞİLDİR!

30 Mart yerel seçimlerinde yaşanan skandallara ve uygulanan hile yöntemlerine geçmeden önce bir konuyu hatırlatmakta fayda var. Erdoğan, 18 Nisan 2014 tarihinde seçimlerde hile yapıldığı iddiaları üzerine seçimlerde yaşanan mücadeleyi “düşmanla mücadele etmek” olarak tanımladı. Erdoğan şu açıklamayı yaptı: “Mert olan rakibi ile eşit şartlar altında yarışır. Namert olan ise; rakibi ile yüzleşecek, er meydanında rakibinin karşısına çıkacak cesarete sahip değildir. Harp hiledir ama hile namertlik değildir. Strateji, çeviklik, akıl ve zekadır.”

ÖNCEDEN MÜHÜRLENMİŞ OY PUSULASI YÖNTEMİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’in açıklamasına göre yurt içinde 53 milyon 741 bin 838, yurt dışında ise 2 milyon 867 bin 658 seçmen bulunuyor. Vatandaşlar yurt içinde 152 bin 610 sandıkta oy kullanacak. YSK, 53 milyon seçmen olmasına rağmen 69 milyon oy pusulası bastırdı. YSK, bunu her seçim öncesi yapıyor ve tedbir amaçlı olduğunu söylüyor. Ancak en son 30 Mart seçimlerinde bu oy pusulalarının partilerin eline geçtiği ve sonra seçmenlere dağıtıldığı ortaya çıkmıştı. Bu yöntem şöyle işliyor; seçmen ilgili partiye gidiyor ve parti üzerine mühür basılmış oy pusulasını alıyor. Seçim günü bu pusulayı zarfın içine koyuyor ve oyunu kullanıyor. Sandık görevlilerinden aldığı boş pusulayı da ilgili parti temsilcisine getiriyor. Karşılığında da 100, 200, 300 TL gibi para alıyor. Bu yöntemin 30 Mart seçimlerinde kırsal kesimde uygulandığı görüldü.




İLLERDE YAPILAN HİLELER

ISPARTA: Modern Evler Mahallesi'ndeki İyaş Selçuklu İlköğretim Okulu'nda kurulu 1356 nolu sandığın oy pusulaları ve zarflarının bulunduğu mühürlü çuvalda yapılan sayımda, bir zarfta AKP'ye ‘evet’ mührü basılmış oy pusulası çıktı. Buna tepki gösteren müşahitler, polis ve ilçe seçim kurulundaki görevlileri çağırıp AKP'ye çıkan pusula ile ilgili tutanak tutturdu.

ERZURUM: Yakutiye ilçesinde daha önce mühürlenen oy pusulaları ile oy kullanmak isteyen kişeler yakalandı, olaya ilişkin tutanak tutuldu.

Gaziantep: Nizip ilçesinde 1084 numaralı sandık çevresinde, büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde mührü AKP’ye basılmış oy pusulası bulundu. Oy pusulası, düzenlenen bir tutanakla imha edildi.

TUTANAKLARDA OYNAMA, OY KAYDIRMASI YÖNTEMİ

CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk’ün başvurusu üzerine 30 Mart 2014 yerel seçimleri  sonrasında İlçe Seçim Kurulu’nca 36 sandıkta yapılan incelemede yaklaşık 3 bin 500 oyun CHP’den AKP’ye aktarıldığı tespit edildi. Karar, AKP’li Metin Özdemir ile Gülten Sevil Öztürk’ün de arasında yer aldığı 15 kişiden oluşan heyet tarafından oy birliği ile verildi. Kağıthane İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan kararda, 36 sandıktaki hataların kalemle yapıldığı, hem sayı hem de yazı ile düzeltmelerin söz konusu olduğu, belli bir partiden diğer partiye oy aktarıldığının tespitlerine yer verildi. Bu aktarmaların hangi aşamada ve kimler tarafından yapıldığının, sahte işlemleri yapanların tespiti için ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına, kararın bir örneğinin de CHP, AK Parti, MHP, HDP Kağıthane İlçe Başkanlıklarına tebliğ edilmesine karar verildi. Yapılan suç duyurusu üzerine 36 sandığa dair başlatılan soruşturmalar sonucunda 22 sandığa ilişkin 22 ayrı dava açılırken 7 sandık hakkındaki soruşturma ise devam ediyor.

SANDIK BAŞKANI TAHRİFATI KABUL ETTİ

Kâğıthane’de yaşanan seçim hileleri ile ilgili ikinci bir itiraf daha geldi. 1360 No’lu sandık başkanı Ali Murat Bolat, tutanaklarda tahrifat yapıldığını ancak kendisinin tutanakları seçim kuruluna teslim ettiğinde herhangi bir karalama ya da değişiklik olmadığını savundu. Teslimden önce tutanağın fotoğrafını da çektiğini söyleyen sanık, “Tahrifat yapılan yazı ve rakamlar bana ait değil” dedi. İlçe Seçim Kurulu’nun kararındaki tespitler şöyle:


CHP'NİN 101 OYU 1 OLDU

“1033 No’lu sandıktaki incelemede CHP belediye meclis oyları sayım döküm cetvelinde bu partiye 101 oy yazılı olduğu ancak birleştirme tutanağında 1 oy geçtiği 100 oy eksik yazıldığı, oyun 101 olarak düzeltilmesi gerektiğine... Aynı sandıkta AKP’nin ilçe belediye meclis oyunun sayım cetvelinde 91 olduğu, 191 olarak geçtiği, 100 oy fazladan yazıldığı ve AKP’nin 91 olarak düzeltilmesine...

AKP’YE 100 OY FAZLA YAZILDI


Aynı sandıkta büyükşehir belediyesi oyları yönünden bakıldığında AKP’ye 100 oy çıktığı ancak oyların 155 olarak geçtiği ve 55 oy fazladan yazıldığı bu 55 oyun HDP’ye ait olduğu nedenle AKP’nin oyunun 100 olarak düzeltilmesine HDP oyuna 55 oy yazılması gerektiğine...

1126 No’lu sandıkta büyükşehir belediyesi oylarına bakıldığında sayım cetvelinde 127 oy yazılı olduğu halde birleştirme tutanağına 27 olarak geçtiği 100 oy eksik yazıldığı, oy sayısının 127 olarak düzeltilmesi gerektiği... Aynı sandıkta AKP oylarının seçim cetveli yönünden sayısının 109 iken 209 olarak geçtiği, AKP büyükşehir belediyesi oy sayısının 109 olarak düzeltilmesi gerektiği...” MİLLET

25 Mayıs 2015 08:34
DİĞER HABERLER