Soma'da zor durumdaki esnaflar ortak basın açıklaması yaptı

Soma'da zor durumdaki esnaflar ortak basın açıklaması yaptı

Manisa'nın Soma ilçesinde, geçen yılki maden faciasından sonra işleri kötü gitmeye başlayan esnaflar ve kooperatifler, ortak bir basın açıklaması yaptı. Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde toplanan esnaflar adına konuşan Oda Başkanı Ali Ayan yaptığı açıklamada, "Bakanlar kurulu kararı ile geçen yıl ilçedeki esnafımızın kredilerinin 1 yıl faizsiz ötelenmesi çok faydalı olmuştu ancak bu geçen bir yıllık zaman zarfı içinde, çalışan madenci işçi arkadaşlarımızın işlerinden çıkarılması sonucu madenlerdeki üretimin durması ve üretimin azlığı konusunda nakliyeci esnafın çalışamaması, bunun yanında maden ocağından alacakları olan esnafların alamaması nedeniyle ekonomik sıkıntılar ortaya çıkmıştır. Ticari anlamda olumsuzluklarla birlikte zor günler geçiriyoruz." dedi.

'KREDİLER BİR YIL DAHA ÖTELENSİN'

Soma'daki esnafın almış olduğu kredilerin, ertelendiği halde ödeme tarihleriin yaklaştığını belirten Oda Başkanı Ayan, "KOSGEB ödemeleri yakında başlayacak. Yalnız ilçede işsizlik ve esnafın durumunun kötüye gitmesinden dolayı esnafımız büyük bir endişe içindedir. Şu anki ekonomik durumda, darboğaz ortamında bu kredilerin ödenmesinin mümkün olmadığını odalarımız olarak gözlemlemiş bulunmaktayız. Bu kredilerin bir yıl daha ötelenmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

'DIŞARIDAN İNSANLAR GELMİYOR'

İlçedeki esnaflardan Nuray Sarıyer ise, "Somamız'da tüm çalışan esnaflarımız, özellikle madenlerde çalışan işçilerin işten çıkarılması ve tazminatlarını da alamaması sonucu işlerimiz eskisi gibi iyi değil. Piyasada para dönmüyor. İşlerimizde, bu durumlardan dolayı aksaklık yaşamaktayız. Soma denince akla maden geliyor. Yaşanan maden faciası ve getirdiği sıkıntılarıyla birlikte artık buraya dışarıdan insanlar gelmiyor. İnşallah bu sıkıntılar bir an önce çözülür ve madenler sağlıklı bir şekilde çalışmaya başlar diye ümit ediyoruz." dedi.



CİHAN

28 Mayıs 2015 15:01
DİĞER HABERLER