Sonunda randevu verdiler

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) alternatif parti kurmaya hazırlanan Ahmet Davutoğlu önceki akşam "patronlar kulübü" üyeleri ile buluştu.
SAMANYOLUHABER- İki yıla yakın genel başkanlığını yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) hakkında “kesin ihraç talebiyle disipline sevk” kararı aldığı Ahmet Davutoğlu, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) mensupları ile buluştu. 
  
Söz konusu buluşmayı Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugün yayımlanan makalesinde aktardı. 

Altaylı, “Davutoğlu TÜSİAD’la buluşmuş” başlıklı bölümünde Davutoğlu-TÜSİAD zirvesine yer verdi.

ALİ BABACAN’DAN SONRA DAVUTOĞLU

“Ali Babacan’ın TÜSİAD üyeleri ile buluşup konuştuğunu haftalar önce yazdım hatırlarsanız.” diyen Altaylı, parti kurma hazırlığındaki bir diğer isim olan eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun uzun süredir TÜSİAD üyelerinden randevu talep ettiğini belirtti.

Altaylı, “Ahmet Davutoğlu’na pek de özel bir hayranlığı olmayan TÜSİAD ise bu talebe biraz da yaz mevsimi olması nedeniyle çok sıcak bakmıyor, deyim yerindeyse Davutoğlu’nu atlatıyordu.” ifadelerini kullandı.

20 KADAR TÜSİAD MENSUBU İLE…

“Ancak duyduğum kadarı ile bu buluşma en sonunda dün akşam gerçekleşmiş.” ifadelerini kullanan Altaylı, “Davutoğlu, 20 kadar TÜSİAD mensubu ile buluşmuş ve fikirlerini, planlarını aktarmış.” dedi.

Buluşmada TÜSİAD üyelerinin neler anlattığına dair ise, “TÜSİAD’çıları dinlemiş mi?” bilmiyorum. Çünkü Ahmet Bey’in dinlemeyi değil, konuşmayı seven biri olduğunu biliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu ile yapılan görüşmeye Bülent Eczacıbaşı (önde, sağdan 2'nci) ile Tuncay Özilhan (önde, sağdan 5'inci) da katıldı.

Edinilen bilgiye göre bir otelin restoranında verilen akşam yemeğinde TÜSİAD heyetinde yer alan isimlerden bazıları şöyle: 
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan
TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski
Başkan yardımcıları Murat Özyeğin, Mehmet Tara ve Badahır Balkır
Yönetim kurulu üyesi Serra Akçaoğlu
Genel sekreter Bahadır Kaleağası
Eski TÜSİAD başkanı Bülent Eczacıbaşı

11 Eylül 2019 14:26
DİĞER HABERLER