Sosyal medya Star'ı konuşuyor

Sosyal medya Star'ı konuşuyor
Star Gazetesi'nin bugünkü manşeti sosyal medyada çok konuşuldu. Cizreli bir kişi ile yapıldığı iddia edilen röportajda vatandaş "Allah’a şükürler olsun ki evim yıkıldı. Eğer biz o evde kalsaydık ve o ev bu süreçten sağlam çıksaydı ne namusuz kalırdı ne de geleceğimiz" diyor.
Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonların 3 Haziran itibariyle sona ermesi ile bölgeye gazeteciler de girebildi. Yüzlerce binanın yerle bir olduğu Cizre'de çekilen bir fotoğraf karesine Star Gazetesi'nin yapmış olduğu yorum ise sosyal medyada çok konuşuldu. Star Gazetesi çatışmalar sonrası harabeye dönen Cizre'ye gitti. Kemal Gümüş'ün haberine göre ismini vermek istemeyen Cizreli bir vatandaşın evinin yıkılmasına üzülmediği sevindiği aktarıldı. İşte Haberi o bölümü:



ŞÜKÜR EVİMİZ YIKILDI

Star gazetesi, Cizre’de yaşanan çatışmalardan evinin yıkıldığını belirttiği bir ilçe sakininin “Allah’a şükürler olsun ki evim yıkıldı. Eğer o evde kalsaydık ve o ev bu süreçten sağlam çıksaydı ne namusumuz kalırdı ne de geleceğimiz” dediğini ileri sürdü.

“7 Haziran 2015’te yapılan genel seçimlerde HDP’nin barajı geçmesinin ardından PKK ile birlikte kanlı planlara hız verdi” denen haberde bir başka ilçe sakininin sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili, “Hiç kalkmasın böyle daha iyiyiz. Yoksa bunlar yine dağdan adam getirir. Cizre’nin geri kalanını da talan ederler. Devlet bunu devam ettirmeli” dediği iddia edildi.

Kemal Gümüş imzasıyla yayımlanan haberde, Abdulkahhar adlı bir Cizrelinin 60 bin liralık masrafla evini eski haline getirebildiği ancak komşularının onun kadar şanslı olmadığı belirtilerek, bir vatandaşın “Oturacak ev kalmamış siz ne yapıyorsunuz?” sorusunu “Umut olmadan yaşam olmaz” sözleriyle yanıtladığı belirtildi.





T24
07 Haziran 2016 14:24
DİĞER HABERLER