Soylu, Peker ve Köfteci Yusuf üçgeninde neler yaşandı: Sedat Peker anlattı

Uzun süredir sessizliğini koruyan Sedat Peker, köftelerinde domuz eti çıkan Köfteci Yusuf'la ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan ve hakkında Interpoll’ün kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Sedat Peker, uzun zamandan sonra ilk kez konuştu. Peker, "Ben o dosyanın sanığı değilim. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aramızda bu olay yaşandı. Köfteci Yusuf’u şahsen tanımam. Gürsu’da miting yapmaya gidiyordum. Bir telefon verdiler. Benim Yusuf Akkaş’la tanışmam telefonla oldu" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU DETAYI

Yaşadığı Dubai'den Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan Sedat Peker, ürünlerinde domuz eti çıktığı tespit edilen Köfteci Yusuf hakkında konuştu.

Peker, "Ben o dosyanın sanığı değilim. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aramızda bu olay yaşandı. Köfteci Yusuf’u şahsen tanımam. Gürsu’da miting yapmaya gidiyordum. Bir telefon verdiler. Benim Yusuf Akkaş’la tanışmam telefonla oldu. Diğer arkadaşların, ne satacağı et kesim yerinden, ne muhabbetlerinden haberim yok. Ne de bununla ilgili bir şey konuştuk. O şahıslar içinde tanıdığımız insanlar var. Ama ben onlar gibi yüzbinlerce insan tanıyorum. Yani beni o arkadaşla konuşturan öyle aile çerçevesi içerisinde olan, birinci derece yakınlarım değil. Dosyada Yusuf olayında benimle ilgili bölüm yok. Ne benim aramam, mesajım ne de herhangi bir kaydım bulunmuyor" dedi.

İşte ayrıntılar...

DOMUZ ETİ İDDİASINA İLK CEVAP

Sedat Peker, "Tabii şerefli, namus sahibi bir adamım. Bir adamı uyuşturucuyla ve satıcılığıyla suçlarsanız uyuşturucu ile yakalayıp önüne koymanız gerekir. Bir insanı da eğer ki domuz etiyle yiyecek satıyor diye suçluyorsanız ‘Depolarda şu kadar ton domuz eti yakalandı’ diye bunu insanların kafasında şüphe oluşmayacak şekilde yayınlamanız gerekir. Türk markası olarak tanınmış, yanında 12 bin kişiyi çalıştıran bir firma ile ilgili bu şekilde zan altında bırakıcı yayınlar yapılması, tahkikat yapılması da doğru değildir" ifadelerini kullandı.

"KÖFTESİNİ BİLE YEMEDİM"

"Ben, bana kötülük yapan o şahsa bile haksızlık yapılmasını istemem" diyen Peker, "Süleyman Soylu buna haber yollamış. ‘Hemen git davacı ol’ diye. Korkaklığından gitmiş. Biraz cesareti olan birisi olsa dik dururdu. ‘Ben olmayan bir şeyi niye söyleyeyim’ demeliydi. Süreç bundan ibaretti. Bir de akıl ve mantık da yatmıyor yani ortada domuz eti yok, hiçbir şey yok. Fakat ne zaman bir köfte muhabbeti olsa adım Köfteci Yusuf’la anılıyor. İnanın ben köftesini bile yemedim" açıklamasında bulundu.

"1 KİŞİNİN DÜŞMANLIĞIYLA HAKKIMDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI"

Sedat Peker, şu an hakkında çıkarılan ‘Kırmızı Bülten’le İnterpol tarafından aranır konumda. Peker, “Hukuken çok rahatım. Türkiye’ye geldiğim zaman hakkımda bir saatten fazla sürecek bir suçlama yok. Ha şu an gelmeyi düşünmüyorum” dedi ve nasıl sanık olduğunu da şöyle anlattı:

"AK Partinin avukatlarından olan bir beyefendiyi zan altında bırakmak için söylemiyorum. Süleyman Soylu ile sorun yaşayınca hakkımda 1,5 yıl sonra dava açıldı. Dava açan, AK Parti’de görev yapmış, parti üyesi avukat daha sonra savcı oluyor ve kısa süre sonra örgütlü suçlara bakmaya başlıyor. Benim dosyamı birden eski Savcısından alıp bu beyefendiye verdiler. Bu beyefendi de kısa sürede dava açıp 1,5 yıl sonra beni de davanın içinde sanık yaptı. Yani sadece bir kişiyle oluşan düşmanlık üzerinden hakkımda yakalama kararı çıkarıldı. Yani bir köftesini yemeden köfteci Yusuf’un olayından yargılandık."
13 Ekim 2024 11:01
DİĞER HABERLER