Steple okullara girecekler

Steple okullara girecekler -Cimnastik Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle pilot illerdeki liselerde step yarışmaları düzenleyecek -Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: -Birinci amacımız, cimnastik yapan kiş
BOLU (A.A) - Zafer Göder - Cimnastik Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle pilot illerdeki liselerde step yarışmaları düzenleyecek.
     Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede cimnastikçi sayısının artırılması için çalıştıklarını belirterek, 3 bin 600-3 bin 700 civarında lisanslı cimnastikçi bulunduğunu söyledi.
     4 bin cimnastikçinin Türkiye için düşük bir rakam olduğunu belirten Çelen, Gençlik ve Spor Bakanlığı, 81 ilde cimnastik antrenörü bulundurulmasını zorunlu kıldı. Bu, bizim için büyük bir aşama. Görülüyor ki önümüzdeki yıllarda lisanslı cimnastikçi sayısında patlama olacak. Üzüldüğüm nokta cimnastiğin sadece 3-5 ile sıkışması. Bunun sebepleri salon olmayışı diye konuştu.
     Çelen, Samsun, Konya, Kocaeli ve Denizli gibi birçok ilde salon inşa edilmeye başlandığını belirterek, cimnastik sporunun kısa sürede gelişmesini hedeflediklerini bildirdi.
     3 ana olimpik branşı önemsediklerine dikkati çeken Çelen, şöyle konuştu:
     Madalya dağıtılan branşlar ritmik, artistik ve trambolin cimnastik. Önemsediğimiz diğer konu da üniversitelerde yapılan step yarışmaları. Bakanlığımızla görüşüp bazı pilot illeri tespit ettikten sonra liseler düzeyinde step yarışması düzenlemeye çalışacağız. Çünkü okullara ancak böyle girebiliriz. Daha sonra ilkokul düzeyinde ve tüm okullara girmeyi hedefliyoruz.
     Birinci amacımız, cimnastik yapan kişi sayısını artırmak. Ne kadar çok yelpazeyi genişletirsek onların arasından seçeceğimiz yetenekli sporcularla başarıya gideriz. Hiç vaktimiz yok.
    
     -Sporcularımızın üzerine titriyoruz-
    
     Milli sporcuları akımları belirlediklerini anlatan Çelen, teknik kurulların atamasını yaptıklarını, milli takım kamplarını başlattıklarını vurguladı.
     Çelen, Akdeniz Oyunlarına hazırlandıklarını belirterek, çeşitli kamplara davet ettikleri sporcuların motivasyonunu yüksek tutmaya çalıştıklarına dikkati çekti.
     Spor konusunda Türklerin yetenekli olduğunu kaydeden Çelen, şunları söyledi:
     Türk insanının aktif, dinamik ve atak bir yapısı var. Materyali bulursunuz ama onun yanındaki tamamlayıcı unsurları da bulmanız gerek. Şu anki gençlik çok şanslı. Keşke bu dönemlerde spor yapsaydık. Başarılı olan sporcularımız müşavir kadrosu alıyor. Avrupa, Dünya, Olimpiyat, Akdeniz Oyunları, bu yarışmalarda kürsüye çıktığınız zaman sınavsız öğretmen ataması oluyor.
     Biliyorsunuz Göksu Üçtaş, Çankırıda öğretmen oldu. Adım adım sporcuların gelecek kaygıları ortadan kalkıyor. Yeter mi, hayır, daha çok olsun, daha çok olmalı çünkü çok büyük fedakarlık istiyor.
     Çelen, bir cimnastikçinin Avrupa Şampiyonasında mücadele edebilmesi için en az 10 yıl çalışması gerektiğine işaret ederek, 8-9 yaş grubundaki çocukları 2020 Olimpiyatlarına hazırlayacaklarını vurguladı.
     Çelen, sözlerini şöyle tamamladı:
     Elimizdeki sporcularla da 2016ya katılabilir miyiz, onun umudu içinde olacağız. Allah nasip eder de Türkiye 2020 Olimpiyatlarını alırsa, o zaman çok büyük beklenti olacak. 2016ya yaşı tutan sporcularımız da zaten 3-5 tane, fazla da yok. O sporcularımızı da olimpik düzeyde Amerikaya kampa göndereceğiz. Gerekirse Japonyaya, gerekirse dünyanın en iyi antrenörlerini getirmeye çalışacağız.
     Bu yıl Akdeniz Oyunları var Mersinde. Orada en azından final oynamak istiyoruz. Finallere çıkmak istiyoruz. Sporcularımızın üzerine titriyoruz. Çünkü 3-5 tane. Biri sakatlanmasın da takımı tamamlayalım diye. Genç değil, yıldızlar kategorisinde jenerasyon yakalayıp, büyükler kategorisine çıkarmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
14 Ocak 2013 14:10
DİĞER HABERLER