Sualtı Teknolojileri Bölümü'nün tek kız öğrencisi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Bölümü öğrencilerin gözde bölümü olmaya devam ediyor. 2011 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan bölüm yılda ortalama 10 öğrenci mezun ediyor.

Öğrenci kapasitesi 20 olan Sualtı Teknolojileri Bölümü bu yıl üçüncü mezunlarını veridi. Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Bölümü, yüksek teknolojik ekipman ve deneyimli akademisyenlerle geleceğe damgasını vuracak meslekler arasındaki yerini koruyor. Bu bölümden mezun olan öğrenciler büyük firmalarda istihdam imkânı bulurken, genellikle erkek öğrencilerin tercih ettiği bölüme bu yıl bir de kız öğrenci kayıt yaptırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan SCUBA Eğitmeni ve Can Kurtarma Öğretmeni de olan Yumurtalık MYO Öğretim Görevlisi Mehmet Hereklioğlu, eğitim öğretimin en önemli bölümünü SCUBA (Self Contained Underwater Breathing Apparatus), Bağımsız Aletli Dalış (BAD) dersi ve Can Kurtarma derslerinin oluşturduğunu söyledi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali Gökçe idaresinde Bölüm Koordinatörü Sualtı Sanayi Dalgıcı Öğretim Görevlisi Özgür Yılmaz ile eğitim öğretimi gerçekleştirdiklerini anlatan Hereklioğlu, "Bölüm derslerini teorik ve uygulamalı olarak önce havuz sonra açık denizde veriyoruz. Mezun olanlar özellikle deniz altı inşaatlarında, liman ayaklarının yapımında, İstanbul'da yapılan tüp geçit ve 3. köprü inşaatıyla, dünyada ilk defa uygulanan deniz altından su götürülmesi projesi (82 km. Türkiye Mersin Taşucu-Kıbrıs ) gibi işlerde çalışıyor. Kız öğrenciler de Hiperbarik Oksijenli Tedavi merkezlerinde Basınç Odası Operatörü olarak çalışma imkânı buluyor." şeklinde konuştu.

Hereklioğlu ayrıca, Sualtı Teknolojileri Bölümü mezunlarına, Deniz Kuvvetleri Hariç Türkiye'de hiçbir kurumun vermediği, "Birinci Sınıf Sanayi Dalgıçlığı (First Clas Diver) Diploması" ve "Basınç Odası Operatörlüğü" gibi çok önemli iki belgenin verildiğini sözlerine ekledi. CİHAN
04 Kasım 2015 12:08
DİĞER HABERLER