'Suçunu itiraf eden polis görevde, görevini yapan polis tutuklu'

Devleti 350 milyon TL (eski parayla 350 trilyon TL) dolandırmaktan 181 yıl hapis cezasına çarptırılan Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun'un şikayeti üzerine açılan sözde 'paralel yapı' davasına Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Geçen cuma günü gerçekleştirilen duruşmada, mayıs ayında yapılan operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanan avukat Memduh Oğuz, sekreter Nehir P., işadamı Naim Çıtır ile gazeteci Hasan Çelik tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Davanın bugün yapılan duruşmasında tutuklu sanık polis Kerim Doğan, hakkındaki suçlamalara karşı savunma yaptı.

Tutuklu polis memuru Kerim Doğan, Konya 2, Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasının 3. oturumunda savunmasına dinleme göreviyle ilgili bilgiler vererek başladı. 2006-2008 yılları arasında Konya'da yapılan Okyanus operasyonu kapsamında yasalara uygun ve cumhuriyet savcısının görevlendirme talimatıyla dinleme faaliyetlerinde görev aldığını aktaran Doğan, "Final operasyonunda bazı zamanlar 100 civarında hat dinlemek zorunda kaldık. Yapılan dinlemeler tape haline getirilip iletişim tespit tutanağıyla ilgili kişi ve birime teslim edildi. Ne dinleme kayıtlarında, ne de tapelerde değişiklik yapmak mümkündür." diye konuştu.

Savcılığın görevlendirme talimatıyla dinleme yaptığını vurgulayan Doğan, Okyanus operasyonunda birlikte dinleme yaptığı Aydın Ş. ile Serkan Ö.'nün adının iddianamede isimlerinin hiç geçmediğine dikkat çekti. Kerim Doğan, "İddianamadeki müşteki ifadeleri arasında yer alan Aydın Ş.'nin suç itirafı şeklindeki ifadesine karşın Aydın Ş. serbest ve emniyetteki görevine devam ediyor, ben sadece görevimi yaptığım halde operasyonun başından bu yana yaklaşık 6 aydır tutukluyum. Neden tutuklu olduğumu bilmiyorum." dedi. Kerim Doğan'ın savunmasının ardından söz alan avukatı Berat Alper Kösterit iddianamede yer alan Nusret Argun'un ifadelerindeki tarih, yer ve kişi çelişkilerini örnekleriyle tek tek ifade ederek, devleti dolandırmaktan 181 yıl hapse mahkum edilen müşteki Argun'un yalan, iftira ifadelerle mahkemeyi yanıltmaya çalıştığını savundu. Avukat Kösterit, müşteki Nusret Argun'un yargılandığı ve 181 hapis cezası aldığı Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında bile, 'yargılandı, suçlu bulundu, bu yüzden emekli oldu' şeklinde yalan ifade vermekten çekinmediğini söyledi ve müvekkili Kerim Doğan'ın tahliye edilmesini talep etti.

MEMDUH OĞUZ'A SORULAR

Mahkeme heyetinden Alper Şimşek, Memduh Oğuz'a 'yemekli veya yemeksiz toplantılarda himmet adı altında para toplandı mı?' diye sordu. Oğuz, "Bu toplantılardan hiçbirinde para toplanmadı dolayısıyla benim de himmet adı altında para vermem söz konusu olmamıştır." şeklinde cevap verdi.

Mahkeme Başkanı Bilal Polat da Memduh Oğuz'a "Medaş ile iş ilişkiniz ne zaman bitti?" dedi. Memduh Oğuz hakimin sorusunu, "Medaş CEO'su Önder bey bizi 2015 yılı şubat ayında Ankara'ya çağırdı. Önder bey bize 'sizinle ilişkimizi bitirmemiz gerekiyor' dedi. Bu görüşmeden bir hafta-10 gün sonra bizdeki Medaş dosyalarının hepsi Hasip Şenalp ile Ahmet Özer'in hukuk bürosuna gitti. Bu süreçte bizden ayrılmak zorunda kalan personelimiz de Hasip Şenalp, Ahmet Özer hukuk bürosunda çalışmaya başladı." cevabı verdi.

CİHAN
19 Ekim 2015 16:09
DİĞER HABERLER