Suikaste uğrayan AKP'li başkanla ilgili çarpıcı bilgi

Suikaste uğrayan AKP'li başkanla ilgili çarpıcı bilgi
Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın bir hafta önce emniyete müracaat ederek tehdit edildiğini belirtiği öğrenildi.
Eczacı olan Yunus Koca ve kalfası polise verdikleri dilekçede kendilerini tehdit eden şahsın, “Ben devlet görevlisiyim, istihbarattanım. JİTEM’denim.” dediğini belirtti. 
Eczanenin dışındaki güvenlik kamerası kayıtlarını emniyete veren Koca, söz konusu şahsın kimliğinin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Ancak aradan 12 gün geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı, Koca’yı tehdit eden şahsın yakalanmadığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Koca’nın Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Şeyh Said Meydanı’ndaki eczanesine gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler silahlı saldırı düzenledi. İşyerinin önünde hayatını kaybeden Koca’nın cenazesi otopsi işlemleri için Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayı duyan yakınları hastaneye akın etti. 






Olayın terörle bağlantısı olup olmadığı araştırılırken çarpıcı bir bilgiye ulaşıldı. Yunus Koca ve eczanesinde kalfa olarak çalışan Yusuf Kaya’nın 19 Ağustos’ta Yenişehir Polis Merkezi amirliğine giderek tehdit edildiklerine dair şikayette bulundukları ortaya çıktı. Kalfa Kaya ifadesinde, “Şahıs eczaneye geldi, devlet görevlisiyim. İstihbarattanım dedi. Ben daha sonra uğrarım dedi. Yunus Beyin geleceğini söyledim, tedirgin oldu. Beni istihbarattan ekip bekliyor. Telefonla konuşuyor gibi yaparak eczaneden ayrıldı.” dedi. 

Yunus Koca ise ifadesinde şu ifadeleri kullanmış: “Eczanemde sadece kalfamın olduğu saatte 35-40 yaşlarında düzgün Türkçe konuşan bir şahıs gelerek kalfama kendisinin JİTEM olduğunu, istihbarat elemanı olduğunu ve benim adımı vererek beni aradığını sonra geleceğini söyleyerek ayrılmış. Şahıs ayrıca 15 Ağustos'ta eczaneyi gözetlemiş. Kapının önünde bekledikten sonra gitmiş. Bugün (18.08.2015) yine eczaneye gelmiş, beni sormuş. Kalfam arayarak bu durumu bana söyledi. Yenişehir Polis Merkezine geldim. Konuyla ilgili olarak kendisini JİTEM’ci istihbarat elemanı olarak tanıtan bu şahıstan davacı ve şikayetçiyim. Geçmiş dönemde AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı yaptım. Bu durum beni oldukça tedirgin ediyor. Şahsın tespit edilmesini ve olayın açıklığa kavuşturulmasını talep ediyorum.” dediği belirtildi.
 

31 Ağustos 2015 20:17
DİĞER HABERLER