"Sultanüş

"Sultanüş-Şuara" Necip Fazılı anma etkinlikleri -Necip Fazıl Kısakürek için vefatının 30. yılında Konyada düzenlenecek etkinlikler, "Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu"yla yarın başlayacak -Açılış programına Başbakan Ya
KONYA (A.A) - "Sultanüş-Şuara" Necip Fazıl Kısakürek için Konyada düzenlenecek etkinlikler, "Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu"yla yarın başlayacak.
     Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, meslek odaları ve borsaların işbirliğiyle Necip Fazıl Kısakürekin yaşamı, sanatı ve davasının hafızalarda yeniden canlanması adına Konyada bazı etkinlikler düzenlenecek.
     Etkinliklerin açılışı, "Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu"yla yarın gerçekleştirilecek.
     Kısakürekin şairliği, düşünce dünyası, basın hayatı ve aksiyonuyla din, tasavvuf, tarih, sanat ve siyaset anlayışı gibi birçok konunun ele alınacağı, 20-22 Mayısta yapılacak Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumunun ilk oturumuna Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazın katılması bekleniyor.
     Aynı gün Mevlana Kültür Merkezinde 20-26 Mayıs tarihlerinde açılacak "Necip Fazılla Bir Asır" sergisinde ise Üstadın hayatı, eserleri ve Osmanlı Türkçesi harfleriyle yazılmış hat levhalarıyla kullandığı eşyalar sergilenecek. Sonrasında "Necip Fazılla Bir Arada" adlı video projeksiyon sunumu yapılacak.
     Üstadın seçilen şiirlerinden oluşan günün son etkinliği "Necip Fazıl Şiirleri Notalarda" konseri, saat 21.00de Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Antalya Senfoni Orkestrası eşliğinde ve sanatçı Uğur Işılakın seslendirmesiyle dinleyicilerle buluşacak.
     Pek çok etkinlik düzenlenecek anma programı, 26 Mayıs Pazar günü Üstadın eserlerinden uyarlanan tiyatro gösterimleriyle sona erecek.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy / Metin Bolat
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
19 Mayıs 2013 15:00
DİĞER HABERLER