Süper Ligin "Robin Hood"u kendisini zor

Süper Ligin "Robin Hood"u kendisini zor kurtardı -"Dört Büyükler" karşısında puan almayı başaran Kardemir Karabükspor, Anadolu takımlarıyla oynadığı maçlarda puan kaybedince son haftadaki Fenerbahçe galibiyetiyle ligde kalabildi
KARABÜK (A.A) - Ahmet Özler - Spor Toto Süper Ligde dört büyüklerin "korkulu rüyası" olan Kardemir Karabükspor, diğer takımlarla oynadığı maçlarda puan kaptırınca son maçtaki Fenerbahçe galibiyetiyle ligde kalmayı başarabildi.
     Kardemir Karabükspor, bu sezon Galatasarayı Türk Telekom Arenada, Fenerbahçeyi Şükrü Saracoğlu Stadı ve kendi sahasında, Trabzonsporu da Hüseyin Avni Aker Stadında 3-1lik skorlarla yenmeyi başardı.
     Kırmızı mavili takım, Beşiktaşla sezonun ikinci yarısında BJK İnönü Stadında oynadığı maçta 2-2 berabere kalarak 1 puan aldı.
     Sanica Boru Elazığspor, Mersin İdmanyurdu, Kayserispor, Orduspor, Eskişehirspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Akhisar Belediyespor karşısında puan kaybeden Karadeniz ekibi, Sivasspor maçından da mağlup ayrılınca ligde kalma umudunu, ligin son maçı olan Fenerbahçe karşılaşmasına erteledi.
     Fenerbahçe ile sahasında kader maçına çıkan Kardemir Karabükspor, rakibini, Ahmet İlhan Özekin 50. dakikada, Lomana Tresor Lualuanın 48. ve 75. dakikalarda attığı gollerle 3-2 yenerek ligde kalmayı başardı.
     Spor Toto Süper Ligde oynadığı 34 karşılaşmadan 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 16 mağlubiyet alan kırmızı-mavil ekip, 40 puanla ligi 15. sırada tamamladı.
    
     -Fenerbahçeyi her iki maçta da yenen tek takım-
    
     Spor Toto Süper Ligi 61 puanla 2. sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Liginde oynamaya hak kazanan Fenerbahçeyi bu sezon oynadığı her iki karşılaşmada da yenme başarısı gösteren tek takım Kardemir Karabükspor oldu.
     Spor Toto Süper Liginde üst üste 3üncü sezonunu yaşayan Karabük temsilcisi, ligin 17. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadındaki maçta Fenerbahçeyi 3-1, 34. haftada Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadındaki maçta da 3-2 yendi.
     Kardemir Karabükspor, bu sezon Kasımpaşa, Bursaspor ve Sanica Boru Elazığspor karşısında oynadığı iki maçtan da galip ayrılamadı.
     Kırmızı-mavili takım, en farklı mağlubiyetlerini ise ligin 4. haftasında deplasmanda oynadığı Bursaspora 4-1 ve 8. haftasında yine deplasmanda oynadığı Eskişehirspora 5-2 yenilerek aldı.
    
     -Ligin en çok gol yiyen iki takımından birisi-
    
     Kalesini birinci kaleci Tomic Vjekoslav ve yardımcıları Bora Körk ile Abdulaziz Demircanın koruduğu Kardemir Karabükspor, oynadığı 34 karşılaşmada kalesinde 53 gol görerek, ligden düşen Mersin İdmanyurdu ile ligin en çok gol yiyen takımı unvanına sahip oldu.
     Bu iki takımı, 52 golle Medical Park Antalyaspor takip etti.
     Karadeniz ekibi, rakip fileleri 41 kez havalandırırken, takımın en çok gol atan futbolcuları ise 11 golle İlhan Parlak ve Lomana Tresor Lualua oldu.
    
     -2012-1013 sezonu maçları-
    
     Takımlar 1. maç skoru 2. maç skoru
     ------------------------------------------- ------------ ------------
     Kardemir Karabükspor - Trabzonspor 1 - 1 3 - 1
     Kasımpaşa - Kardemir Karabükspor 2 - 1 3 - 0
     Kardemir Karabükspor - Beşiktaş 0 - 3 2 - 2
     Bursaspor - Kardemir Karabükspor 4 - 1 3 - 0
     Kardemir Karabükspor - Medical Park Antalyaspor 1 - 0 0 - 0
     Akhisar Belediyespor - Kardemir Karabükspor 1 - 3 2 - 0
     Kardemir Karabükspor - Orduspor 1 - 1 2 - 3
     Eskişehirspor - Kardemir Karabükspor 5 - 2 0 - 0
     Kardemir Karabükspor - Gençlerbirliği 0 - 0 1 - 2
     Kayserispor - Kardemir Karabükspor 3 - 0 1 - 3
     Kardemir Karabükspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor 3 - 1 2 - 2
     Galatasaray - Kardemir Karabükspor 1 - 3 1 - 0
     Mersin İdmanyurdu - Kardemir Karabükspor 2 - 1 0 - 1
     Kardemir Karabükspor - Sanica Boru Elazığspor 0 - 1 0 - 1
     Gaziantepspor - Kardemir Karabükspor 0 - 2 2 - 0
     Kardemir Karabükspor - Sivasspor 1 - 0 1 - 2
     Fenerbahçe - Kardemir Karabükspor 1 - 3 2 - 3
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
21 Mayıs 2013 14:40
DİĞER HABERLER