Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -ARAPDER Genel Başkanı Kırboğa: -Suriyede yaşanan insanlık dramına kalplerini ve gözlerini kapayarak ideolojik bakan bir kısım siyaset ve medya erbabını insafa ve gerçekleri görmeye davet ediyoruz
ŞANLIURFA (A.A) - Merkezi Şanlıurfada bulunan Türkiyeli Araplar Kültür ve Dayanışma Derneği (ARAPDER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, Suriyede yaşanan insanlık dramına kalplerini ve gözlerini kapayarak ideolojik bakan bir kısım siyaset ve medya erbabını insafa ve gerçekleri görmeye davet ettiklerini bildirdi.
     Korboğa, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye halkının açlık, zulüm ve insanlık dışı muamelelere uğramış mazlumların her zaman yanında olduğunu, Somali, Arakan, Bosna, Çeçenistan, Filistin ve daha nicelerine yardım elini uzatmaktan hiçbir zaman geri kalınmadığını belirtti.
     Etnik kimliği, dini ve mezhebi ne olursa olsun mazlumun yanında olmanın insanlığın en yüksek var oluş özelliklerinden biri olduğuna işaret eden Kırboğa, açıklamasında şunları kaydetti:
     Bilindiği gibi Suriyede yaşanan insanlık dramı oradaki halkı yerinden yurdundan göç etmek mecburiyetinde bırakmış, her birisi tarif edilemez acılar içerisinde sığınabilecekleri güvenli yerler aramaya başlamışlardır. Türkiye, tarihsel geçmişi ve komşusu olması hasebiyle Suriyelilerin sığınabilecekleri en münasip yerlerden biri olmuş ve 100 binlere ulaşan bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalınmıştır. Bu tür göç dalgaları daha öncede yaşanmıştır. Tüm bu korumacı tedbirler Türkiye halkı tarafından memnuniyetle karşılanmış, halk elinden gelen yardımı da yapmaktan geri durmamıştır. Türkiye halkına ve devletine yakışan da tarihsel misyonu gereği zaten bu şefkatli ve korumacı tutumudur. Şimdilerde Türkiyeye sığınan Suriyelilere de Türkiye devlet olarak kendisine yakışan bir şekilde kucak açmıştır. Suriyede yaşanan insanlık dramına kalplerini ve gözlerini kapayarak ideolojik bakan bir kısım siyaset ve medya erbabını insafa ve gerçekleri görmeye davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
02 Eylül 2012 13:18
DİĞER HABERLER