Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Bazı aşiret liderleri ve ÖSO komutanlarının katılımıyla, Esed sonrasını görüşmek için Şanlıurfada düzenlenen toplantı bugün de devam etti -ARAPDER Başkanı Şükrü Kırboğa: -Toplantıdan iyi bir sonuç çıkac
ŞANLIURFA (A.A) - Suriyeli bazı aşiret liderleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarının katılımıyla Beşşar Esed sonrasını görüşmek için Şanlıurfada dün başlayan toplantı bugün de devam etti.
     Merkezi Şanlıurfada bulunan Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin (ARAPDER) ev sahipliğinde Harran Otelde gerçekleştirilen toplantıya, Suriyeden gelen Türkmen, Kürt, Arap ve Hristiyan temsilcilerinden oluşan yaklaşık 600 kişi katıldı.
     ARAPDER Başkanı Şükrü Kırboğa, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, dün başlayan ve yaklaşık 600 kişinin katıldığı toplantıdan bir neticenin alınmasını temenni ettiklerini söyledi.
     Toplantıdan iyi bir sonuç çıkacağını düşünüyorum, Suriyenin geleceği, Türkiyenin de geleceği olacak diyen Kırboğa, toplantıyla ilgili deklarasyonun en geç yarına kadar açıklanacağını bildirdi.
     Öte yandan ÖSO komutanlarından Casim Ugla, Suriyenin yüzde 70inin denetimini ellerinde bulundurduklarını iddia etti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
23 Aralık 2012 16:39
DİĞER HABERLER