Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonunun Türkmen üyesi Ziyad Hasan: -Orada (Suriye) ciddi anlamda soykırım uygulanmaktadır. Bunun için uluslararası güçlerin kısa süre içerisinde karar almas
GAZİANTEP (A.A) - Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonunun Türkmen üyesi Ziyad Hasan, Suriyedeki olaylarla ilgili, Orada ciddi anlamda soykırım uygulanmaktadır. Bunun için uluslararası güçlerin kısa süre içerisinde karar alması gerektiğine inanıyoruz dedi.
     Suriyenin Halep kenti ve ilçelerinde görev yapacak yerel yöneticilerin seçimi için Gaziantepe gelen Ziyad Hasan, Suriyedeki olaylarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistanın Suriye halkının yanında durduğunu belirterek, diğer ülkelerin sözde dostluk yaptığını savundu.
     Zor durumdaki Suriyelilere Türkiyenin büyük destek verdiğini ifade eden Hasan, buna karşın yapılan yardımları dillendirmediğine dikkati çekerek, Suriye halkı bu süreçte dostluk eden ülkeleri ve insanları unutmayacaktır diye konuştu.
     Bu arada, muhaliflere silah ambargosu uygulandığını, bu sebeple ilerleme noktasında durgunluk yaşandığını vurgulayan Hasan, şöyle devam etti:
     Aylardır devam eden bu silahlı çatışmanın neticesinde bazı yerleri kurtarıyoruz. Ancak, Suriye devrimine özellikle batı tarafından uygulanan silah konusundaki ambargo, askeri anlamda bize iki aydır ilerleme noktasında ciddi bir durgunluk yaşatıyor. Bu durgunluğun yegane sebebi uygulanan ambargodur.
     Beşşar Esedin Rusyadan ve İrandan aldığı destekle son günlerde daha da cesaretlendiğini ileri süren Hasan, ABD ve Avrupa Birliğinin bu duruma sessiz kaldığını savundu.
     Son iki ayda halkın üzerine 60dan fazla Scud füzesi atıldığını aktaran Hasan, Bu füzeler düştüğü mahalleyi yerle bir ediyor. Mahalleyi baştan başa yok ediyor. Bütün bunlara rağmen uluslararası güçler şu ana kadar bu yapılan zulme karşı ses çıkartmamaktadır dedi.
     Kısa bir süre önce Romada düzenlenen toplantıda Türkiyenin insani yardım koridoru oluşturulması yönünde talebi olduğunu anımsatan Hasan, şunları kaydetti:
     Biz bunun en yakın zamanda gerçekleşmesi ve özellikle Suriyenin Humus ve Hama gibi iç kısımlardaki şehirlerde yaşayan insanlara yardımların bir an önce ulaştırılmasının gerektiğine inanıyoruz. Bunu her platformda vurguluyoruz. Çünkü insanlarımız maalesef acı ve zor şartlar içerisinde yaşamaktadırlar. Orada ciddi anlamda soykırım uygulanmaktadır. Bunun için uluslararası güçlerin kısa süre içerisinde karar alması gerektiğine inanıyoruz.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Şükran Yücel
03 Mart 2013 12:20
DİĞER HABERLER