Taliban'ın kurucularından olan Barabar'ın cumartesi günü ülkeye geldiğini bildiren Taliban yetkilisi, "Barabar cihatçı ve siyasi grupların yetkilileriyle görüşerek kapsayıcı bir hükümet kurmak için Kabil'de olacak" ifadelerini kullandı.
Öte yandan bir Taliban sözcüsü cumartesi günü Reuters'a yaptığı açıklamada, Taliban'ın gelecek birkaç hafta içinde yeni yönetim çerçevesini açıklayacağını söyledi.
Sözcü, "Taliban'ın hukuk, din ve dış politika uzmanları birkaç hafta içinde yeni yönetim şeklini açıklamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.
Amerika Birleşik Devletleri işgaline kadar 1996 ile 2001 arası ülkeyi demir yumrukla yöneten Taliban, geçtiğimiz hafta Kabil dahil ülkenin çoğunluğunu ele geçirdikten sonra daha "ılımlı" bir imaj çizmeye çalıştı.
Ukrayna karanlıkta kaldı: Rusya, enerji ve savunma altyapısını vurdu
AP Raportörü Amor: 'Türkiye'nin AB'ye giden yolu Silivri gibi yerlerde başlıyor'
Yandaş basından YPG'ye operasyon iddiası: Tarih verildi
Sıkıntıdaki Alman ekonomisine Volkswagen'den doping: 160 milyar euroluk yatırım
Muhittin Böcek, cezaevinden acilen hastaneye sevkedildi
Ankara’da ‘tefeci’ operasyonu: 20 kişi tutuklandı