Tamircinin "klasik otomobil" tutkusu

Tamircinin "klasik otomobil" tutkusu -İnegölde yaşayan oto tamircisi, çeşitli illerden 10 yılda topladığı 10 eski klasik off-road aracı yeniledi -Tamirci Yıldız: "Belediyemiz bize bir dönüm yer verdi. Oraya müze yapacağız, antik görün
BURSA (A.A) - Şaban Kılıçcı - Bursanın İnegöl ilçesinde yaşayan oto tamircisi, çeşitli illerden topladığı ve yenilediği 10 eski klasik off-road aracı, müze kurarak sergileyecek.
     İlçede 30 yıldır oto tamirciliğiyle uğraşan İsmail Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıl önce ilgi duymaya başladığı klasik araçları, çeşitli kentlerdeki hurdalıklardan topladıktan sonra onardığını söyledi.
     Araçların yedek parçalarını yurt içi ve dışından temin ettiğini, bulamadığı aksamı ise ürettiğini dile getiren Yıldız, 10 yılda 10 klasik off road-aracı eski görünümlerine kavuşturduğunu anlattı.
     Yıldız, bir aracı 4-6 ayda yenilediği bilgisini vererek, şöyle devam etti:
     "Şu anda elimde 1951den 1970 modele kadar 10 adet klasik off-road araç bulunuyor. Bu merakım için kendi araçlarımı sattım, bankalardan kredi çektim ve yaklaşık 1 milyon lira harcadım. Belediyemiz bize bir dönüm yer verdi. Oraya müze yapacağız, antik görünüm kazandıracağız. İnegölümüz için güzel bir yer ortaya çıkarmayı düşünüyoruz. Araçların sayısını 15e çıkarma niyetindeyiz. Müzeyi kurduktan sonra işin ticari boyutuna geçeceğiz. Yani yaptığımız araçları satacağız. Bu arada kendi özel arabası olan vardır, klasik araçları vardır. Bize getirirlerse restorasyonunu yaparız ve yeniden onlara veririz."
    
     -"Yaptığımız araçların ömürleri 100 yıla yakın"-
    
     Klasik araçlarından birine yurt dışından 80 bin avro, Türkiyeden ise 100 bin lira teklif edildiğini vurgulayan Yıldız, hurdalıklardan bir aracı 10-15 bin liraya satın aldığını belirtti.
     Araçların dış yüzeyini, paslanma veya çürümeye karşı özel kromla kapladığına dikkati çeken Yıldız, şöyle konuştu:
     "Alt şaseleri, paslanmaması için kumlama yapıyoruz. Özel kalın boyalar atıyoruz. Yaptığımız araçların ömürleri 100 yıla yakın. Güzel işçilik yapıldığı zaman bu araçlar 100 yıla kadar gider. 100 yıldan sonra tekrar restorasyon yapılabilir. Mercedes Unimoglar genelde benzinli üretilir. Bunların motorlarını çıkarıyoruz. Bir sürü işlemden geçiyor. Dizel motor takıyoruz. Hem daha az yakmasını sağlıyoruz hem de araba daha kuvvetleniyor."
    
     Yayıncı: Sedat Gök
25 Nisan 2013 11:40
DİĞER HABERLER