Tanrıkulu: Ekonomideki istikrar MHP iktidarıyla sağlanacak

Tanrıkulu: Ekonomideki istikrar MHP iktidarıyla sağlanacak
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye ekonomisindeki istikrarın MHP iktidarıyla sağlanacağını söyledi. AK Parti sözcülerinin iş dünyasına, 'İstikrarın sürmesi için bize oy verin' çağrısı yaptığına işaret eden Tanrıkulu, "Şu anda Türkiye'de, mevcut iktidar yüzünden ekonomide istikrarsızlık yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılar, duydukları güvensizlik nedeniyle ülkeden elini eteğini çekti. 6 milyonu aşan işsizle birlikte ülkede neredeyse borçsuz kimse yok. Hangi istikrarın sürmesi için oy istiyorlar?" dedi.

Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) üyeleriyle biraraya gelen Tanrıkulu, dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı. BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu ve üyelere, MHP'nin iş dünyası ve ekonomi ile ilgili projelerini anlattı. Toplantının açılışını yapan Kazançoğlu, Tanrıkulu'nun 57. Hükümet döneminin Sanayi ve Ticaret bakanı olarak İzmir'e çok önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, kendisine teşekkür ettiklerini söyledi. Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında işbirliğinin arttırılması, ortak yatırımlar yapılması için kısa bir süre önce faaliyet başladıklarını anlatan Kazançoğlu, iş dünyası temsilcilerinden oluşan üyelerinin, yatırım ikliminin iyileştirilmesini istediğini kaydetti.

'YAPISAL REFORMLAR YAPACAĞIZ'

MHP adayı Tanrıkulu ise iktidara geldiklerinde ilk iş olarak Türkiye'de yatırım ikliminin iyileştirilmesi için gerekli yapısal reformları hayata geçireceklerini vaadetti. Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de AKP hükümetinin sözcülerinin, 'Biz gidersek istikrar bozulur' korkutmasına başvurarak iktidarda kalmaya çalıştıklarını söyleyen Tanrıkulu, "Şu anda piyasalarda yaprak kımıldamıyor. Kurun ne olacağını bilen yok. İşsizlik aldı başını gidiyor. Hiç kimse bırakın yatırım yapmayı, tam tersine işlerini küçültüyor. Yabancı yatırımcılar ülkemizden kaçıyor. Bu mudur istikrar? Türk milleti, 7 Haziran seçimlerinde ülkeye gerçek istikrarı getirmek için oy kullanacak. İstikrar için de oylar MHP'ye atılacak." dedi. CİHAN
30 Mayıs 2015 10:59
DİĞER HABERLER