Tatlıses'ten tehditle para istenmesi davası yeniden başladı

Türkücü İbrahim Tatlıses'e karşı 'yağmaya teşebbüs' suçundan Abdullah Uçmak'a verilen 1 yıl 3 aylık ceza bozuldu. Yeniden görülen davada Uçmak'ın avukatı, mahkemenin direnme kararı vermesini istedi. Bozma kararına uyan mahkeme sanığa savunması için süre verdi ve duruşmayı erteledi.

İbrahim Tatlıses'in 2002 yılında Abdullah Uçmak tarafından telefonda tehdit edilerek para istenmesi olayına ilişkin davada Uçmak'a verilen 1 yıl 3 aylık ceza Yargıtay tarafından bozuldu. Bozmanın ardından ilk duruşma görüldü. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Tatlıses gelmedi. Sanık Abdullah Uçmak da cezaevinden sesli ve görüntülü olarak bağlandı.

Tatlıses'in avukatı Hayati Şahin, bozma kararına uyulmasını istedi. Uçmak'ın avukatı ise mahkemenin önceki kararında direnmesini talep etti.

Mahkeme, bozma kararına uyarak yargılamaya devam kararı verdi.

Tatlıses'in avukatı, sanığın nitelikli yağma suçundan cezalandırılmasını istedi. Uçmak'ın Tatlıses'i silahla yaraladığı olayını da hatırlatan avukat Şahin, bu nedenle indirim uygulanmamasını da talep etti.

Duruşma savcısı da sanığın, eylemi arkadaşlarıyla birlikte planlı gerçekleştirdiği için nitelikli yağma suçunu işlediğinin anlaşıldığını belirtti. Savcı, sanığın lehine olan eski ceza kanunundaki 7,5 yıldan 10 yıla kadar hapis düzenleyen maddeden cezalandırılması görüşünü belirtti.

Sanık Uçmak'ın avukatı ise savunmalarını hazırlamak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme de süre vererek duruşmayı erteledi.

ÖNCEKİ KARAR BOZULDU

Mahkeme, 30 Mart 2012'de verdiği önceki kararında sanık Uçmak'a yağma suçundan 6 yıl ceza vermişti. Suçun teşebbüs aşamasında kaldığını kaydeden mahkeme heyeti, üst sınırdan indirim uygulayarak cezayı 1 yıl 6 aya düşürmüştü. İyi hal indirimi de yapan mahkeme, cezayı 1 yıl 3 ay olarak belirlemişti.

Tatlıses'in avukatları nitelikli yağma suçundan ceza verilmesi gerektiği gerekçesiyle bu kararı temyiz etmişti. Yargıtay 6. Ceza Dairesi de avukatların talebi doğrultusunda bozma kararı verdi. Yargıtay, nitelikli yağma suçunun teşebbüs aşamasında kalsa da indirimin üst sınırdan değil alt sınırdan yapılması gerektiğini de belirtti.

OLAY SENE ÖNCE GERÇEKLEŞTİ

2002 yılında meydana gelen olayı duruşma savcısı mütalaasında özetledi. Buna göre, Uçmak olayı arkadaşlarıyla birlikte planlı gerçekleştirdi. Uçmak'ın arkadaşları Tatlıses'in aracını takibe aldı. Kırmızı ışıkta durduğu sırada Uçmak'ın bir arkadaşı Tatlıses'e Uçmak'ın telefon numarası yazılı bir kağıt verdi ve 'İbrahim abi bu notu okuyun hayatınız büyük tehlikede' dedi. Tatlıses ise kendisinin aramayacağını, Uçmak'ın aramasını söyledi. Uçmak'ın arkadaşı da 'Abi senin bizde numaran bulunmuyor arasan iyi olur' dedi.

Bunun üzerine Tatlıses, Uçmak'ı aradı. Uçmak, 'Bazı ihtiyaçlarımız var onun için görüşmemiz gerekiyor. Bana para vermen lazım.' diye konuştu. Tatlıses de 'Görüşecek bir şeyimiz yok. Haraç mı istiyorsun?' karşılığını verdi. Bunun üzerine Uçmak, 'Nasıl anlarsan anla.' ifadeseni kullandı. Tatlıses'in görüşmek istemediğini belirmesi üzerine Uçmak, 'Senin ve ailen için iyi olmaz' dedi. Tatlıses'in kimseye haraç vermeyeceğini belirtmesi üzerine de Uçmak, 'Sen öldün' ifadesini kullandı ve telefonu kapattı. Bu ifadeler nedeniyle Tatlıses, Uçmak hakkında suç duyurusunda bulundu.

TATLISES'E SİLAHLI SALDIRI YAPILMIŞTI

Uçmak ve adamları Tatlıses'e yönelik 14 Mart 2011'de silahlı saldırı gerçekleştirmişti. O davada Uçmak'a 36 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.
CİHAN
24 Aralık 2015 13:42
DİĞER HABERLER