TBMM Başkanı Çiçek: Yeteri kadar hukuki istikrar üzerinde durmadık

TBMM Başkanı Çiçek: Yeteri kadar hukuki istikrar üzerinde durmadık
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, hukuki istikrarın üzerinde yeterince durmadıklarını dile getirerek, "Çünkü yargıya güven devlete güvendir. O halde bizim yargımız kendisini güvenilir olarak ortaya koymalıdır. Belli sayıda insan yüzünden canını dişine takmış hakim, savcılarımız töhmet altındadır. Onun için 8 Haziran sabahı bu ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi hukuk güvenliğini sağlamaktır." dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen Domotex Halı Fuarı'nın açılışına katıldı. Açılış öncesi açıklamalarda bulunan Cemil Çiçek, Türkiye'nin dünya sıralamasında daha üst sıralara çıkabilmesi için siyasi, ekonomik, hukuk ve bürokratik istikrarın sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Artık Türkiye'nin ne siyaseten ne de ekonomik olarak hata yapma lüksü olmadığını belirten Çiçek, "Ekonomiyi zora sokacak, ekonominin içini boşaltacak, günü kurtarmak adına ekonomik istikrarı bozacak yollara tevessül edersek Türkiye bir daha bu kalp krizini yaşamaya tahammülü olmaz. Artık Türkiye'nin ne siyaseten ne de ekonomik olarak hata yapma lüksü yoktur. Türkiye'nin ekonomik istikrarını bozacak yanlışlıklardan hepimiz kaçınmalıyız. Ne biz yanlış yapalım ne de siz yanlış yaptırın." diye konuştu.

'YARGIYA GÜVEN DEVLETE GÜVENDİR'

Üçüncü olarak 'hukuki istikrara' vurgu yapan Çiçek, bu konu hakkında yeteri kadar önem vermediklerini açıkladı. 8 Haziran sabahı ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesinin hukuk güvenliğini sağlamak olduğunu söyleyen Çiçek şunları kaydetti: "Üçüncüsü ise belki yeteri kadar üzerinde durmadık. Yeteri kadar önemli hissetmedik ama geriye dönüp baktım, şimdi yaşadıklarımıza baktığımızda hukuki istikrar en az bu iki istikrarın teminatıdır. Bir ülkede hukuk düzeninde istikrar yoksa, bir ülkenin yargısı meydan muhaberesi yapar gibi birbirine girdiyse, hukuka göre karar vermeyip mensubiyetlerine göre karar verip hukuku ıskalarsa o ülkede yatırım şevki kırılır. Hukuk güvenliği olmadığı için karar vericiler ciddi ölçüde tereddüte düşer. Hadi biz kendimizi anlarız, ama Türkiye'nin rakipleri ile arayı kapaması için her sene yüzde 7 büyümesi gerekiyor. Yüzde 13'lük tasarruf rakamları ile yüzde 3 büyüyoruz. Aradaki yüzde 4 payı kapatacak yabancı yatırımcıdır. Yabancı yatırımcı da yıkılacak duvarın altına oturmaz. O ülkede hukuk güvenliği olacak, başıma bir iş gelirse, yanlış bir iş olursa, bana haksızlık yapılırsa 'ben bu ülkenin yargısına güveniyorum' diyebilmesi lazım. Çünkü yargıya güven devlete güvendir. O halde bizim yargımız kendisini güvenilir olarak ortaya koymalıdır. Belli sayıda insan yüzünden canını dişine takmış hakim, savcılarımız töhmet altındadır. Onun için 8 Haziran sabahı bu ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi hukuk güvenliğini sağlamaktır."

'MECLİS KANUN FABRİKASINA DÖNDÜ'

Dördüncü olarak da 'bürokratik istikrara' dikkat çeken TBMM Başkanı, "Bürokrasi ne kadar kaliteli olursa, ne kadar çıkan kanunları uygulamada becerikli olabilirse, iş adamları da bundan memnun olur, yatırımcı da memnun olur. Bürokraside, bürokratik işlemlerde bir şikayetimiz var. Faturayı biz siyasetçiler ödüyoruz. Kanunları çıkarıyoruz, Meclis kanun fabrikasına döndü. Bürokrasi uygulamalarında ciddi sıkıntılarımız var. Bunları gerçekleştirebilirsek bugün 3 milyar dolar olan halı ihracatı 6 milyar dolara niye çıkmasın." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından fuarın açılışı gerçekleştirilerek, fuar alanı gezildi. CİHAN
25 Mayıs 2015 14:59
DİĞER HABERLER