BDP'nin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesi, 15 Kasım Salı günü TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.
Alınan karar uyarınca, BDP'nin, Şahin hakkındaki gensoru önergesinin, gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmelerden sonra Genel Kurulda başka bir konu görüşülmeyecek.
İçişleri Bakanı Şahin hakkında BDP, ''polis devleti uygulamalarıyla hukuk devletini yok saydığı, Anayasayı ihlal ettiği, seçilmiş siyasetçileri hedef aldığı, gözaltı ve soruşturmalarda partizanca davrandığı, milletvekillerine pervasızca saldırdığı, Van depreminde merkez idare ve yerel yönetimlerin ortak çalışmasını, yardımlarını engellediği, görevini kötüye kullandığı, açıklamalarıyla, gaflarıyla devlet adamlığı ciddiyetini ayaklar altına aldığı, vatandaşın can ve mal güvenliğini riske soktuğu'' gerekçesiyle gensoru önergesi verdi.
Genel Kurulda, 16-17 Kasım Çarşamba ve Perşembe günleri ise bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları ele alınacak.
Meclis, Salı günü 15.00-20.00, Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-23.00 saatleri arasında çalışacak.
-Plan ve Bütçe Komisyonu-
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Kurban Bayramı nedeniyle verdiği bir haftalık aranın ardından, bakanlıkların 2012 yılı bütçelerini görüşmeye devam edecek.
14 Kasım Pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu; 15 Kasım Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve 102 üniversitenin 2012 yılı bütçeleri görüşülecek.
16 Kasım Çarşamba günü Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Bakanlığı; 17 Kasım Perşembe günü ise Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunun bütçeleri ele alınacak.
-Meclis Teşkilat Kanunu Teklifi-
18 Kasım Cuma günü ise TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu Teklifinin görüşülmesi bekleniyor.
Meclis idari teşkilatının yetki ve sorumluluklarını düzenleyen kanun teklifine göre, TBMM Genel Sekreter Yardımcılıklarına bağlı hizmet birimleri, ''müdürlük'' yerine ''başkanlık'' statüsü altında olacak.
Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına bağlı birimlerde, sadece restorasyon çalışmalarına katılmak üzere 4/C statüsünde 400 adet personel çalıştırılabilecek. Bu personel sınavsız alınabilecek.
Yasama faaliyetleri ile ilgili özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda siyasi parti grup başkanlıklarında kadro şartı aranmaksızın sözleşmeli personel çalıştırılabilecek. Milletvekili danışman ve yardımcı personeline, milletvekilinin talebi üzerine TBMM Başkanlığınca görevlendirilmesi suretiyle görev yaptıkları ilin belediye sınırları dışına çıkmaları durumunda, il dışında geçirdikleri her bir gün için yolluk ödenecek.
Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler, il özel idareleri, KİT ve bunlara bağlı birimlerde çalışanlar da TBMM'de görevlendirilebilecek.
Meclisin güvenliğini polis sağlayacak, askeri tabur Meclisten ayrılacak. Meclisteki TBMM Baştabipliği, Sağlık Bakanlığına bağlı bir birim haline getirilecek.
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Ticari Sır, Banka Sırrı ve Müşteri Sırrı Hakkında Kanun Tasarısını 17 Kasım günü görüşecek.
TBMM Dışişleri Komisyonu 16 Kasım günü, bazı uluslararası anlaşmalara ilişkin kanun tasarılarını ele alacak.
KİT Komisyonu da denetimlerine devam edecek.
Komisyon; 16 Kasım Çarşamba günü, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün; 17 Kasım Perşembe günü ise Türkiye Petrolleri A.O, TSE Sojuztest Metroloji ve Kalibrasyon Ltd. Şti. ile İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Başkanlığının hesaplarını inceleyecek.