Tek hayali "anne" kelimesini duyabilmek

Tek hayali "anne" kelimesini duyabilmek -Antalyada yaşayan 26 yaşındaki annenin tek hayali, doğum sırasında oksijensiz kalması nedeniyle gözleri görmeyen, beyin gelişiminde gerilik ve kalbinde delik bulunan 15 aylık kızı Ecrinin a
ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Antalyada yaşayan Adile Bağ hayatındaki zorluklara, doğum sırasında oksijensiz kalması nedeniyle gözleri görmeyen, beyin gelişiminde gerilik bulunan ve kalbi delik olan 15 aylık minik Ecrinin ağzından "anne" kelimesini duyabilmenin umuduyla katlanıyor.
     Recai-Adile Bağ çiftinin ikinci çocukları Ecrin, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki doğum sırasında oksijensiz kalması sonucu beyin gelişiminde gerilik yaşadı. Doğum sırasında beyin hücrelerinin ölmesi nedeniyle gözleri görmeyen, kalbi delik olan minik Ecrin, 1 ay yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra taburcu edildi.
     Doktorların "Havale geçirme riski yüksek" şeklinde uyardığı ev hanımı anne Bağ, kızının başından gece gündüz ayrılmadı, birçok geceyi uykusuz geçirdi.
     Zaman zaman havale geçiren ve tekrarlayan bronşiolit rahatsızlığı nedeniyle 15 aylık ömrünün yarısına yakınını hastanede geçiren minik Ecrini hayatta tutan tek şey, annesinin sevgisi.
    
     -"Allahın hediyesi: Ecrin"-
    
     Antalya Kamu Hastaneleri Birliğince yılın annesi seçilen Bağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızına "Allahın hediyesi" anlamına gelen "Ecrin" ismini verdiklerini belirtti.
     "O bize Allahın hediyesi ve emaneti. Kızıma o nedenle çok iyi bakıyorum" diyen Bağ, gece gündüz yanından ayrılmadığını söyledi.
     Doktorların "Hiçbir zaman normal bir çocuk gibi sağlıklı olamayacak" dediğini anlatan Bağ, "Kızım bana bir kez gülünce bütün acılarımı unutuyorum, bütün yorgunluğum gidiyor. Büyük sıkıntılar yaşadım. Bana bir kez anne dese dünyalar benim olacak. Bu cümlenin hayaliyle yaşıyorum" diye konuştu.
     Bağ, kızının tedavisi nedeniyle maddi sıkıntılar yaşadıklarını, kendisine uzanacak yardım eli beklediklerin dile getirdi.
     Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr. İlknur Tolunay ise Ecrinin sürekli hastalanması nedeniyle havale durdurucu ve bronşiolit tedavisi gördüğünü söyledi. Ecrinin beyin hücrelerinin yenilenme şansı olmadığını anlatan Ulusoy, küçük kızın hayat kalitesini yükseltecek tedaviler yapmayı amaçladıklarını ifade etti.
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
11 Mayıs 2013 12:10
DİĞER HABERLER