Tekalan'dan yandaş medyanın o haberlerine yalanlama

Tekalan'dan yandaş medyanın o haberlerine yalanlama
AKP Hükümetine yakın yandaş gazetelerin Fatih Üniversitesi rektörü Şerif Ali Tekalan'ın KPSS soruşturmasında arandığı, bu nedenle yurdışına kaçtığı iftirasına cavap geldi.

Tekalan'ın avukatı Yüksel Cora, Tekalan'la hiçbir ilgisi olmadığı halde KPSS soruşturmasında arandığı iddiasına yer veren haberler için ‘Akli, hukuki, mantıki ve vicdani hiçbir izahı yoktur.' ifadelerini kullandı.

Gerçek dışı haberlerde yurt dışına kaçtığı iftirası atılan Tekalan'ın, üniversitenin görevlendirmesi ile yurt dışında bulunduğu belirtildi. Yandaş medyanın Tekalan'ı KPSS şüphelisi gibi göstermeye çalışan haberlerinin ardından savcıya dilekçe verildiği ve ihtiyaç halinde ifade verilebileceği bildirildi. Masumiyet karinesini ihlal eden, kişilik haklarını hiçe sayan haberlerle ilgili hukuki girişimlerde bulunulacağı kaydedildi.

Bugün birkaç gazete ve internet sitesinde Müvekkilim Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın KPSS soruşturmasında şüpheli olduğu, yurtdışına kaçtığı şeklinde asılsız ve gerçek dışı haberler yayınlanmıştır. " denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Müvekkilimin KPSS soruşturması ile en ufak bir ilgisi bulunmamaktadır. Asılsız ve gerçek dışı iddialar ile bir şekilde Müvekkilimi bu soruşturma ile irtibatlandırma gayreti içerisinde olanlar var ise de bunun akli, hukuki, mantıki ve vicdani hiçbir izahı yoktur, olamaz. Müvekkilim halen Rektörü olduğu Üniversite'nin görevlendirmesi ile yurtdışında bulunmakta olup asılsız ve gerçek dışı haberlerde yer aldığı şekilde kaçmış veya firar etmiş değildir. Kaldı ki, bir kısım malum medya tarafından müvekkilim hakkında yapılan haberlere istinaden henüz geçtiğimiz hafta soruşturma savcısına dilekçe verilmiş, dilekçede müvekkilim şüpheli ise ve ayrıca ifadesine ihtiyaç duyuluyor ise uygun gün ve saatte ifade için hazır bulundurabileceğimiz ifade edilmiştir. Ne var ki, bu zamana kadar sayın savcıdan bu yönde bir talep de tarafımıza ulaşmış değildir.

Durum bu kadar açık iken müvekkilimin şüpheli olduğu, yurtdışına kaçtığı şeklinde masumiyet karinesini de hiçe sayan, kişilik haklarını ihlal eden bu haberi yapan sorumlular hakkında ceza ve hukuk mahkemelerine başvuru ile müvekkilimin yasal haklarını sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.

Unutmamak gerekir ki, hukuka sadece bu gün değil bir gün herkesin ihtiyacı olacaktır.”

25 Nisan 2015 17:17
DİĞER HABERLER