Teknolojik Fikir Geliştirme Toplantısı'nda halı sektörünü Royal temsil etti

Teknopark ile halı sektörünün liderlerini bir araya getiren 'Teknolojik Fikir Geliştirme Toplantısı' Gaziantep'te düzenlendi.

Toplantıda halı sektörünü temsilen Royal Halı Ar-Ge Müdürü Tayfun Cevher 'Royal Halı'nın Teknoloji Yolculuğu' başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi. Sektörün mevcut durumu, sorunları, teknoloji kullanımı ve sorunlara karşı geliştirilecek çözüm önerileri de toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı. Royal Halı olarak 2 yılda bir pazar araştırmaları yaparak, tüketici davranış ve beklentilerine göre Ar-Ge programı oluşturduklarını kaydeden Cevher, "Ar-Ge çalışmaları ve inovasyona verdiğimiz önem Royal Halı olarak sektördeki konumumuza ulaşmamızdaki en büyük etkenlerden biri. Biz yeni fikirlere açık bir firmayız. Çalışanlarımızın fikirlerini almak için firmamızın birçok yerine kutular koyduk. Gelen doğru ve uygulanabilir fikirleri ödüllendirdik. Aynı zamanda tedarikçilerimizin fikirleri de fikir ağımızın bir parçası olmuştur." dedi.

İNOVASYON ÇALIŞMALARINI ANLATTI

TEYDEB 1501 sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı'nın en fazla çalıştıkları program olduğunu sözlerine ekleyen Cevher şöyle konuştu: "Çalışanlarımızın katılımını sağlayarak ürünün ambalajından, üretim koşullarına kadar pek çok uygulanabilir fikrin çıktığını gördük. Bu sayede alınmış bir adet faydalı modelimiz bulunmaktadır. 'Hayal varsa Royal var' şeklinde bir inovasyon yarışmasını düzenledik, üniversiteleri bilgilendirdik, duyurular yaptık. İçinde Royal Halı yönetim ailesinden ve üniversitelerden hocalarında bulunduğu jürinin değerlendirilmesiyle belirlenen ilk üç yarışmacıya ödüller verdik. Bu kanalla tarafımıza iletilen fikirlerden biri projelendirilip TÜBİTAK 1501 destek programına başvurduk. Ayrıca internet üzerinden 'Fikrini serbest bırak' ile müşterilerimizin nasıl bir halı hayal ettiklerini öğreniyoruz. Yine internette sadece bayilerimizin girdiği 'Halıcılar Burada' ağımız bulunmakta, dolayısıyla fikir bankamıza sürekli bilgi akmakta." diye konuştu.

Üniversitelerin Tekstil Mühendisliği bölümlerinin fikir bankasını oluşturan en önemli parçalardan bir tanesi haline geldiğini de belirten Cevher, "Sektörde tecrübesi olan kişilerin kendi uzmanlıklarıyla ilgili geliştirmek istedikleri projeleri yine bize sunmaktalar. Bu şekilde TEYDEB desteği almış iki adet projemiz bulunmaktadır. Özellikle konusunda uzmanlaşmış gelişmeye açık bize yol gösterebilecek global firmaları seçmeye çalışarak bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıyor, ürünü geliştirmeye çalışıyoruz." dedi. CİHAN
19 Ekim 2015 16:36
DİĞER HABERLER