"Tepenin Uşakları" filmi tanıtıldı

"Tepenin Uşakları" filmi tanıtıldı -Trabzonun Akçaabat ilçesindeki bir köyde yaşayan insanların rol aldığı film, 16 Ağustosta vizyona girecek
TRABZON (A.A) - Trabzonun Akçaabat ilçesindeki bir köyde yaşayan insanların rol aldığı "Tepenin Uşakları" adlı filmin tanıtımı yapıldı.
     Yönetmen İsmet Eraydın, filmin çekildiği Çiçeklidüz köyünde basın toplantısı düzenledi.
     Filmdeki amaçlarının Karadeniz insanının küfürsüz ve argo cümleler kullanmadan da insanları güldürebileceğini göstermek olduğunu ifade eden Eraydın, şunları söyledi:
     "İlk başlarda kısa film olarak düşündüğümüz projemizi zamanla daha da genişletme kararı aldık. Bu zorlu süreçte köyde insanların bize karşı tepkilerinin ne olacağını bilmiyorduk. Ancak 86 kişinin rol aldığı bu filmde köydeki insanlarımız adeta doğuştan oyuncu edasıyla oynadılar. 98 dakika süren filmimiz ağustos ayı içerisinde tüm Türkiyede gösterime girecek ve galasını da Trabzonda yapacağız. Ekip olarak Karadeniz insanlarının 1980 yılındaki yaşantılarının nasıl olduğunu anlatan güzel bir film yaptığımıza inanıyoruz. Özellikle filmi izleyecek olanlar küfür ve argo olmadan da gülünebileceğine şahit olacaklar."
     Eraydın, daha sonra filmde rol alan köylülerle film afişi önünde fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
18 Mayıs 2013 18:00
DİĞER HABERLER