Tepkilere rağmen hastanenin taşınmasına başlandı

Tepkilere rağmen Sivas Devlet Hastanesi'nin kapatılması süreci işletilmeye devam ediyor. Hastanenin taşınmasına başlandı. Taşınma sırasında Özel İdare araçları kullanıldı.

Sivas'ta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen hastanelerin birleştirilmesi projesi, kamuoyundan gelen tepkiler dikkat alınmaksızın devam ediyor. Yeni Numune Hastanesi'nin hizmete girmesiyle birlikte başlayan süreç, geçtiğimiz hafta resmi yazışmalarda adı Numune Hastanesi olarak değiştirilen ve yönetimleri de birleştirilen Devlet Hastanesi yataklı servisleri, dün sabah itibariyle taşınmaya başladı.

ÖZEL İDARE TAŞIYOR

Hastanenin yönetim biriminin birleşmesiyle birlikte başhekimlik kısmı ile fizik tedavi ve dahiliye servislerinin taşınma işlemleri başlatıldı. Yeni hastaneye taşınma sırasında Özel İdaresi araçları kullanıldı. Taşınma işlemleri tepki gelmemesi için arka kapıdan yapıldı. Fizik tedavi ve dahiliye bölümlerine bir süredir yataklı hasta kabul edilmeyerek taşınma gününün ayarlandığını öğrenildi. Yataklı servislerdeki cihazlar öncelikle taşınanlar arasında yer aldı. Artık Fizik Tedavi ve Dahiliye hastaları yataklı servislerinde tedavi olacak hastalar yeni hastaneye başvuracak.

ACİL SERVİS YOL YAPIMINI BEKLİYOR

Hastanenin acil servisinin taşınma işlemlerinin ise yeni hastanenin yolunun bitmemesi nedeniyle ertelendiği kaydediliyor. Acil servisin taşınmasının 2 haftayı bulacağı belirtiliyor. Bundan sonra şehir merkezinde acil servis bulunmayacak, bunun yerine üniversite hastanesi ve TEDAŞ arkasında bulunan yeni hastane hizmet verecek.

Bir ay önce il merkezinde bulunan Numune Hastanesi'nin yeni yapılan hastaneye taşınmasının ardından şimdi ise Devlet Hastanesi yeni hastaneye taşınıyor. Böylelikle şehir merkezinde ameliyat ve yataklı servis hizmeti verecek hastane kalmamış oldu.
CİHAN
05 Aralık 2015 11:15
DİĞER HABERLER