Eski hakimden çok konuşulacak paylaşım

Eski hakimden çok konuşulacak paylaşım
Terör eski hakimi ve 25 Aralık kararlarında da imzası bulunan Süleyman Karaçöl sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Karaçöl açıklamasında "Savcımız M.Selim Kiraz'ı şehit ettiği ileri sürülen ve Taksim'de ve Vatan'da polise saldıranları tutuklamıştım. Haklarını ihlal etmişim ki kısa sürede tahliye olmuşlar, sonra da savcımızı katlettiler." dedi.

Süleyman Karaçöl açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 Yargıtay ilgili dairesi ifademi almak için talimat göndermiş. Savunmamı dinlemeleri gerekiyor. Ondan sonra diledikleri kararı verebilirler. Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığım doğuda "Sen böyle açık hedefsin" diyen komutana inat çatışma bölgesine gitmiştim. Terörle, insan hakları çerçevesinde mücadele edilmesi ve şiddet yolunu seçenlere hukukta karşılığı bulunan cezaların verilmesini isterim. İstanbul Adliye Sarayı'nda savcımız M.Selim Kiraz'ı şehit ettiği ileri sürülen ve Taksim'de ve Vatan'da polise saldıranları tutuklamıştım. Haklarını ihlal etmişim ki kısa sürede tahliye olmuşlar, sonra da savcımızı katlettiler. Karakollara saldıran, GOP'ta polisi şehit edenleri de tutuklarken bana "Verdiğiniz her karardan yargılanacaksınız" demişlerdi. Sorgusunu yaptığım mafya lideri "Senin çocukların vardır benim de var" demişti.

 

1912 yılında Yahya dedem işgalcilere karşı vatanı savunmuş,Edirne'nin 2. kez alınışı sırasında 1913 yılında şehit düşmüş. 100 yıl sonra "İstemediğim halde TMK yetkisi verilince "Vardiya bizde" dedim. İstanbul dahil 6 ile bakan bir hakim olarak hiç bir "Beklenti ve korkuya" kapılmadan uyuşturucu tüccarı, mafyası, yağmacı, talancı ve terör şüphelilerine karşı gece gündüz demeden görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım.

Hukuka, bilgime kanaatime göre karar verdim. Yalan, iftira ve tezviratlar sahibine aittir. Meslekten ihraç sürecinde haklarım "hoyratça" ihlal edildi. Bu sürecin geçici olduğunun bilincindeyim. Canımı ve hürriyetimi "birilerinden" koruyabilirsem 25 Kasımda 4 yıl görev yaptığım Yargıtay'da savunmadayım.

25 KASIM'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Aralık soruşturmasının ihraç edilen savcısı Muammer Akkaş hakkında “Görevi kötüye kullanma", aynı soruşturmanın  ihraç edilen hakimi Süleyman Karaçöl hakkında da “Görevi ihmal" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmişti.

Akkaş ve Karaçöl, 25 Kasım tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yapılacak duruşmada hakim karşısına çıkacak.

03 Eylül 2015 17:34
DİĞER HABERLER