Teröre karşı kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı da kiracı

Başbakanlık bünyesinde iken 2014 yılında İçişleri Bakanlığı'na bağlanan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, terörle mücadele politikaları ve stratejiler geliştirmek için 2015 yılı ilk altı ayında (Ocak-Haziran) toplam 4 milyon 941 bin 23 TL harcama yaptı. Müsteşarlık Temmuz-Aralık 2015 döneminde toplam 3 milyon 500 bir lira personel gideri, 440 bin TL Sosyal Güvenlik Kurumlarına personel ödemesi ve 8 milyon 720 bin TL teknik ve fiziki altyapıya harcama planladı.

Terörle mücadeleye ilişkin politika ve stratejileri geliştirmek ve bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayan Müsteşarlık için ilk 6 ayda 22 milyon 183 bin TL'lik ödenek tahsis edildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) ait bir binada 10 yıl kiracı olarak kalacak Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ilk 6 aylık bütçesinin yüzde 22'sini personel, yüzde 67'sini sosyal güvenlik kurumlarına ödemeler, yüzde 18'ini ise mal ve hizmet alımlarında kullandı. İlk 6 aydaki harcama oranı yüzde 22 olarak hesaplandı.

Müsteşarlık mal ve hizmet alım giderleri kesintili başlangıç ödeneği olan 16 milyon 962 bin TL'nin 3 milyon 113 bin 667 lirasını harcadı.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, 2015 yılı Ocak-Haziran döneminde Terörle Mücadele ve Demokratikleşme Strateji Belgesi, koruculuk sistemine ilişkin araştırma projesi üzerinde çalıştı. Ayrıca yurtiçi- yurtdışında çeşitli toplantılara katılım ve organizasyon ile yayın faaliyetleri gerçekleştirdi.

TEMMUZ-ARAMIK 2015 DÖNEMİNDE NELER YAPILACAK

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın 2015 yılı Temmuz-Aralık döneminde yapacağı faaliyetlerden bazıları ise şöyle;

- Terörle mücadele alanında ulusal ve uluslararası mevzuat analizi yapılacak, AİHM içtihatları başta olmak üzere uluslararası yargı kararları izlenecek, bu konuda yayınlar hazırlanacak.
- Hazırlanan 'Sessiz Devrim; Türkiye'nin Demokratik Değişimi ve Dönüşüm Envanteri (2002-2014)' başlıklı kitabının başka dillere çevirisi yapılacak.
- Terörle mücadele alanında uluslararası gelişmelerin ve deneyimlerin takibi ve analizi yapılacak.
- Terörle mücadeleye yönelik uluslararası hukuki ve idari düzenlemeler yakından takip edilecek.
- Bilgi güvenliği standartlarının artırılması sağlanacak. İhtiyaca binaen belli sayıda uzman yardımcısı alımı yapılacak. CİHAN
04 Ağustos 2015 10:26
DİĞER HABERLER