Tahşiye davasının dünkü duruşmasına Batman’da görevli Emniyet Amiri Ali Cihan’ın savunması damga vurdu. Cihan, “Devletin verdiği silahla ‘terör örgütü üyesi’ olmakla yargılanıyorum. Ama, Valilik binası, Valilik konutu, AKP İl binası gibi kritik noktalar korumam altında” dedi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına aralarında eski Emniyet Müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse'nin de bulunduğu 9 tutuklu polis ile tutuklu Hidayet Karaca ve bazı tutuksuz polisler katıldı. Daha önce savunma yapan Emniyet Amiri Ufuk Yıldırım söz alarak, Tahşiye Grubu üyelerinin terör örgütü El Kaide'ye gönderildiğinden şüphelenilen paralarla ilgili MASAK'ın hazırladığı raporun mahkemeye gönderilmesini talep etti.
DEVLETİN SİLAHIYLA SUÇLAMA
Batman Koruma Şube Müdürlüğü'nde Emniyet Amiri olarak görev yapan Ali Cihan, “silahlı terör örgütü” suçlamasına şu yanıtı verdi:
“Devletin verdiği belimdeki silahla ‘silahlı terör örgütü üyesi' olmakla yargılanıyorum. Ancak şu an zor şartlar altında Batman'da aynı silahımla terörle mücadele ediyorum. Emniyet Müdürlüğü, Valilik binası, Valilik konutu, AKP İl binası, adliye binası ve adliye lojmanları gibi kritik noktalar benim korumam altında.” Halen terörle mücadele etmesine rağmen terörist muamelesiyle yargılanmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Cihan, yaptıkları her işlemin yasal olduğunu söyledi.
NEDEN ŞİKAYETÇİ OLMADILAR?
Tahşiye Grubuna yönelik soruşturma kapsamında 16 hakimden alınmış yaklaşık bin teknik takip kararı olduğunu kaydeden Cihan, “Takip kararları alırken bin kez hâkimleri aldattığım iddia ediliyor. Neden şikayetçi tek bir hakim yok? Savcı neden bu kararları, lehime olan delilleri gizlemiş” diye sordu.
Tahşiye Gurubu ile ilgili teknik takibin yapıldığı büroda amirlik yaptığını söyleyen Cihan, savcının lehine olan tüm delilleri ve mahkeme kararlarını gizleyerek iddianamede usulsüz işlem yapılmış izlenimi verdiğini açıkladı. Savcının gizlediği delilleri beyan eden Cihan, “Savcı suç unsuru olmayan delillerle Tahşiye Grubuna kumpas kurulduğunu ileri sürmüş.
İddiaları çürüten raporlara rağmen, emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu polisler 2 yıldır tutuklu bulunuyor.
CİHAT ÇAĞRISI SUÇ UNSURU DEĞİLMİŞ
Emniyet Amiri Ali Cihan, savunmasında masum denilen Tahşiye Grubu ile ilgili savcılık ve mahkeme kararlarıyla elde ettikleri tapeleri açıkladı. Grubun cihat çağrısı yaptığını, El Kaide'ye katılmayı teşvik ettiğini anlattı. Cihan, tapelerden örnekleri şöyle sıraladı:
EL KAİDE'Yİ İŞARET EDİYOR
“Savcının suç içermeyen görüşmeler dediği konuşmalarda Tahşiyeciler silahlı cihat çağrısı yapıyor. Bir Tahşiyeci, 2011 yılında Mehdi'nin gelişiyle maddi cihat başlayacağı için görücü usulü evlilikten bile vazgeçmiş. Tahşiyeciler 2011'de silahlı cihada başlayacaklarına dair konuşmalar yapıyor. Yine bir tapede ‘Allah yolunda cihat, şehadet parmağını otomatik tüfeğin tetiğine koymandır' diyor. Mehmet Doğan, El Kaide'yi işaret ederek, ‘Afganistan bir ordu teşekkül eder. O ordu sizi çağırdığı zaman siz emekleyerek bile o olsa o orduya katılın' diyor.”