Trabzonspor Divan Başkanı Sürmen'den adaylara birlik çağrısı

Trabzonspor Divan Başkanı Sürmen'den adaylara birlik çağrısı
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, bordo-mavili kulübün sorunlarına çözüm arayışında geçmişe dayalı kongre hesapları, siyasi bakış, adamcılık, grupçuluk, bölgecilik gibi davranışların geride bırakılmasının zorunluluk olduğunu vurguladı. Sürmen, azami düzeyde birlik ve beraberlik olmadan kulübün sorunlarının aşılmasının imkânsız denecek kadar zor olduğunu belirtti.

Ali Sürmen, bordo mavili kulübün 5-6 Aralık'ta yapılacak olağan genel kurulu öncesi, kurul yönetim kurulu üyelerinin da katılımıyla bir otelde "Kongre öncesi Trabzonspor ve beklentiler" konulu basın toplantısı düzenledi. Kulübün uzun zamandır yaşadığı sportif, idari ve ekonomik sorunlarının son zamanlarda bazı saha içi ve saha dışı olaylar ile geldiği boyuttan kaygı duymamanın Trabzonspor sevdası ile bağdaşmayacağını söyleyen Sürmen, tüm bu zorluklara rağmen yapılacak kongrede başkanlık ve yöneticiliğe aday olanların istek ve cesaretini takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Sürmen, camianın sorunlarının, azami düzeyde birlik ve beraberlik olmadan aşılmasının imkânsız denecek kadar zor olduğu düşüncesinin bütün adaylarca mutlaka değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Adaylardan beklentilerinin, camianın bu duyarlılığına ve tavsiyesine kulak vererek çalışmalarını yürütmeleri olduğunu ifade eden Sürmen, şöyle devam etti:

"Sadece kongre kazanmaya yönelik çalışmalar belki makam kazandırır ama Trabzonspor'da hedeflenen sonucu ve huzuru getirmez. Adayların yarışında tarafımızdan yapılan birlik ve beraberlik çağrısının, mevcut yöneticiler de dâhil hiçbir kimse dışında tutulamaz. Gelinen noktada, çözüm arayışında geçmişe dayalı kongre hesapları, siyasi bakış, adamcılık, grupçuluk, bölgecilik geride bırakılmak zorundadır. Geçmişe dayalı kırgınlıkla söylenecek sözlerin ya da aday değerlendirmelerinin, düne dair yaşanmışlıkları hatırlatmaktan öte bugüne hiçbir katkısı olmayacaktır. Gün kapalı kapılar arkasında konuşma değil, yüz yüze ve sonuç üretmeye dönük konuşma günüdür."

"OLAĞANÜSTÜ OLURSA 7 BİN 721, OLAĞAN OLURSA 9 BİN 973 KİŞİ OY KULLANACAK"

Başkan Sürmen, bir soru üzerine, kongrenin yapılacağı açıklanan 19 Mayıs Spor Salonu'nun yetersiz olacağını söyledi. Kongre kararı ve yerinin açıklanmasının ardından kulüp yöneticilerine sözlü ve yazılı olarak bu konudaki görüşlerini ilettikleri bilgisini veren Sürmen, "9 bin 973 üyenin katılacağı kongre salonunun oturma düzeni bin kişidir. Tıka basa doldursanız varsayalım 2 bin kişi olsun. Bu şehrin yağmuru, çamuru var. Bir yönetim kurulunun üyelerine eziyet etme hakkı yoktur. O nedenle bu kongrenin yapılacağı en uygun yer Hayri Gür Spor Salonu'dur." dedi.

Yargıtay'ın kararının ardından olağan kongre beklenmeden olağanüstü kongreye gidilmesi gerektiğine dair iddiaların hatırlatılması üzerine de Sürmen, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bizim 20 Kasım-20 Aralık arasında tüzük gereği yapmamız gereken bir olağan kongre var. Yönetim kurulu da bu kongre kararını aldı. Bazı tartışmalar var ama bunda yasa dışı bir şey yok. Olağanüstü kongre talebi de olabilir. Şuanda geçerli olabilecek tek şey, Denetleme Kurulu'nun olağanüstü kongre talep etmesidir, yönetimden. Eğer bu yerine gelmezse de yargı yoluna başvurabilir. Tam ayrım bu noktadadır.

Olağanüstü kongre olursa 7 bin 721 yani 2014 yılının üyesi oy kullanacak, değilse 9 bin 973 üye oy kullanacak. Şuanda açıklanan kongrenin yapılma mecburiyeti vardır. Çünkü biz derneğiz, tüzük de düzenlenen bir kongrenin iptali söz konusu olmaz. Ancak o kongrenin mali kongreye, olağanüstü kongrenin de seçimle kongreye dönüştürülmesi söz konusu olabilir. Bu da yönetimin, olmadığı taktirde yargının alacağı bir karardır."

"TRABZONSPOR MAHKEME KAPILARINDAN UZAKLAŞTIRILMALI"

Trabzonspor'un bu sürecinde hukukun menfi katkısının olduğunu savunan Ali Sürmen, önümüzdeki ay yapılacak kongrenin de yargıya taşınabileceğine dair bir soru üzerine ise şunları söyledi:

"Bir hukukçu olarak açıklamaktan zul duruyorum ama açıklamak zorundayım. Kamu yarınına bir derneğin yargı sürecinin 2,5 yıl sürmemesi lazım. Daha acil tedbirler alınmalı, daha acil kararlar verilmeliydi. Bundan sonra yapılacak olağan bir kongrenin yargıya taşınması veya olağanüstü kongre kararının niye alınmadığı kararının yargıya taşınması Trabzonspor'a katkı sağlamaz. Trabzonspor artık mahkeme kapılarından uzaklaştırılmalı, bu hak da olsa. Yargıya gitmek bir medeni haktır ama Trabzonspor'un asıl çözülmeyi bekleyen sorunları varken mahkeme kapılarında çıkacak kararı beklemek bize zaman kaybettiriyor. Çünkü, Türkiye'de maalesef yargı yavaş ve hantal işliyor. Hele de bunun içine başka faktörler girerse hepten yavaş işliyor. O nedenle bunu düşünen arkadaşlara benim tavsiyem; kongreden sonra yargıya gitmektense kongreye odaklanmaktır. Sonra da üyelerinin kararına saygı göstermektir."

Mevcut kulüp yönetiminin görev süresinin Yargıtay'ın kararının onandığı tarihte bittiğini belirten Sürmen, bunun hayata geçmesi için ise Denetleme Kurulu'nun yönetim kurulunun görev süresinin bittiğine dair rapor tutması gerektiğinin altını çizdi.

Sürmen, Denetleme Kurulu'nun böyle bir rapor tutmadığına işaret etti. Denetleme Kurulu'nun, olağan kongre kararı alındıktan sonra yönetim kurulundan mahkeme kararı gereği olağanüstü kongre talebinde bulunduğunu açıklayan Sürmen, yönetimin ise tebliğatın kendilerine olağan kongre kararı aldıktan sonra yapıldığı gerekçesiyle bunu reddettiğini anlattı.
CİHAN
11 Kasım 2015 14:29
DİĞER HABERLER