Trafiğe kapalı ara sokakların açılacak olmasına esnaf tepki gösterdi

Samsun İlkadım ilçesinde trafiğe kapalı ara sokakların açılacak olması esnafın tepkisine neden oldu. Yıllardır dükkan önüne koydukları masa sandalyeler sayesinde iş yaptıklarını belirten esnaf, uygulamanın art niyetli olduğunu söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldığı karar doğrultusunda, İlkadım ilçesi Süleymaniye, Bahariye, Letafet caddeleri ve Ümraniye Sokağın trafiğe kapalı olduğu İstiklal caddesine paralel Mescizade sokak üzerinde bulunan esnafların sokağı işgal ederek trafik akışını engellediğini, sokağa konulan masa ve sandalyelerin 23 Temmuz tarihine kadar kaldırılması için tebligat yaptı. Tebligatta söz konusu yerde fiziki yol ve kaldırım çalışması yapılacağı belirtildi. Esnaflar ise karara tepki gösterdi.

'TRAFİĞE AÇILACAK OLAN BÖLGEDE İKTİDAR PARTİSİNE AZ OY ÇIKTI, ESNAF CEZALANDIRILIYOR'

UKOME tarafından seçimler öncesi 6 Nisan tarihinde alınan kararın seçimler sonrası iktidar partisinin oy kaybetmesinin ardından tebliğ edilmesini esnaf 'vatandaşı cezalandırma' olarak değerlendiriyor. Trafiğe açılacak olan bölgede iktidar partisine az oy çıktığını kaydeden esnaflardan Veysel Gümüş, "20 yıldır burada esnaflık yapıyoruz, sigara yasağının çıkmasından sonra 6 yıldır da işgaliye parasını belediyeye vermek şartıyla işyerinin önüne masalarımızı çıkartıyoruz. Şimdi ise işlek olmayan ve önü kapalı olan sokak araç trafiğine açılmak isteniyor. Seçimden önce 6 Nisan tarihinde çıkan karar neden seçim sonrasına bırakıldı? diye sormak istiyorum. Demek ki iktidar partisinin oy kaygısı vardı ki bunu zamanında tebliğ etmedi. Yada başka hesaplar yapılıyordu. Oyları yüksek çıksa bu kararı belki uygulamayacaklardı. Ama seçimlerde oyların düşmesiyle belediyede vatandaşı bir nevi cezalandırmak istedi diye düşünüyoruz. Neden başka cadde sokaklar değil de iktidara az oy çıkan yerler trafiğe açılmak isteniyor. Esnaf olarak bizim hem ekonomik hem de sosyal olarak çok büyük katkılarımız var. En başında buralar daha önceleri geceleri serserilerin ve tinercilerin mekanı haline gelmişti. Biz burada açtığımız işyerleri sayesinde bu çocuklarla ilgilenmeye başladık. Sadece bir sokakta 12 dükkan var, diğer 4 sokağı da katarsak yaklaşık 50 esnaf buradan ekmek yiyordu. Bunların belediyelere yıllık kazancı 100 bin liranın üzerindedir." dedi.

Bir diğer kafe sahibi Dursun Karaoğlan ise işyerine 220 bin lira masraf yaptığını belirterek, "Biz buranın kaldırılmasını istemiyoruz. Benim borcum var. Yasa gereği kapalı alanlarda sigara ve nargile içtirmiyorlar. Bizde o nedenle dışarıya masa sandalye koyuyoruz. Dükkanımızı tadilat yaptırdık. Şuanda borç ödüyorum. Ölürüz de bu alanları terketmeyiz." diye konuştu. CİHAN
07 Temmuz 2015 17:59
DİĞER HABERLER