TRT bunlardan da pay alacak!

TRT bunlardan da pay alacak!
Hükümet, spor spikeri ve çizgi filmlere ödediği fahiş ücretlerle gündeme gelen TRT’nin masraflarını karşılamak için vatandaşın sırtına yeni bir yük daha bindirdi.
İnternet yoluyla radyo ve TV yayını alabilen cihazlara TRT bandrolü zorunluluğu getirildi. Bu yüzden cep telefonlarının fiyatı yüzde 6-7, tablet ve bilgisayarlarınki de yüzde 2-3 oranında artacak.

Böylece 1.000 liralık bir cep telefonunun fiyatı 1.070 liraya, 2.000 liralık bir bilgiyasarınki de 2,060 liraya çıkacak. Sayıştay raporuna göre 2014 itibarıyla TRT’nin 1,5 milyar liralık gelirinin yüzde 54,2’sini (801 milyon lira) elektrik faturaları üzerinden yapılan yüzde 2’lik katkı payı, yüzde 37,9’unu da (560 milyon lira) bandrollerden aldığı ücretler oluşturuyor.

Bakanlar Kurulu’nun düzenlemesi Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yer aldı. Karara göre internet bağlantısı vasıtasıyla doğrudan veya herhangi bir yazılım veya donanım ilavesiyle radyo ve TV yayınlarını alabilen cihazlar yüzde 6 oran üzerinden TRT bandrolü uygulamasına tabi olacak. Daha önce bandrol uygulamasına tabi olmayan, alıcısı olsun olmasın internete bağlanan cep telefonları yüzde 6 ve 7, tablet ve bilgisayarlar da yüzde 2 ve 3 TRT bandrolü uygulamasına tabi tutulacak. TRT bandrolü için radyo ve televizyonlardan alınan yüzde 16’lık oran ise değiştirilmedi. 

YARINA BAKIŞ
29 Haziran 2016 16:44
DİĞER HABERLER