TTKdaki metan gazından etkilenme

TTKdaki metan gazından etkilenme -Maden ocağında hayatını kaybeden işçilerden Satılmış Arslanın cenazesi defnedildi -Madencilerden Muharrem Yapıcının cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi
ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında hayatını kaybeden işçilerden Satılmış Arslanın cenazesi defnedildi.
     Madendeki iş kazasında yaşamını yitiren Satılmış Arslanın (35) cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra Ereğli ilçesine bağlı İskenderli köyüne getirildi.
     Yaklaşık 1 yıldır maden ocağında çalıştığı ve daha önce bakkal işlettiği öğrenilen Arslan için düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınları, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile bazı belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
     Köy merkez camisinde kılınan cenaze namazının ardından 3 çocuk babası Arslanın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.
     Cenaze töreni sırasında madencinin yakınları güçlükle sakinleştirildi. Madencinin eşi Benim 3 yaşındaki oğlum soruyor, bunlar bizim eve neden geliyorlar diye, ben de oğluma senin doğum günün o yüzden geliyorlar dedim. Gelmesinler anne diyerek ağladı şeklinde ağıt yaktı.
    
     -Muharrem Yapıcının cenazesi yarın defnedilecek-
    
     Ayrıca madende yaşamını yitiren işçilerden Muharrem Yapıcının hastane morgundan alınan cenazesinin yarın toprağa verileceği bildirildi.
     Yapıcının kayınpederi Mehmet Yanık, AA muhabirine, madencinin kız kardeşi ve halasının Almanyadan cenazeye geleceğini belirterek, Bu yüzden cenazeyi yarın defnedeceğiz. Acımız büyük, Allah kimsenin başına vermesin dedi.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli Hüseyin Tıraş/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
08 Ocak 2013 16:50
DİĞER HABERLER