Cumhuriyet, eski bir çalışanın sızdırdığı Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) ait “kadrolaşma” listesinde kamu kurumlarına yerleştirilmek istenenler ve referans verenlerin izini sürdü. Bir listede yer alan 78 kişiden 2’sinin kaymakam olarak görevde olması dikkat çekerken, bazılarının hâkim, savcı, polis ve asker olarak atandığı görülüyor. Telefonla ulaştığımız kişiler söz konusu mülakatlara girdiklerini doğrularken, referans ve torpil iddialarını kabul etmiyor.
M.K isimli avukat şu ifadeleri kullandı: “Başvurmuş olduğumuz sınavda aradığımız referanslardan biri TÜGVA’dan olabilir. Herkes referans istiyor sadece ben istemedim ki. Eşten dosttan referans olmalarını istedim. Onlar da belgelerde ismi geçen kişiden istemiş olabilir. Ama mülakatı geçemedim. Şu anki tüm hâkim, savcılar ve sınava girmiş avukatların hepsi referans istiyor. Keşke referans istemeden olsaydı.”
Avukat M.K’ye referans olduğu iddia edilen Siirt TÜGVA Teşkilat Koordinatörü Eşref Olgaç ise iddiaları yalanlayarak, “Bize referans olma talebi her zaman gelir. Ama biz vakıf olarak kimsenin hakkını yemedik, yemeyiz de” ifadelerini kullandı.
Avrupa liderleri endişeli! Konuşmaları sızdı: "ABD Ukrayna'yı satabilir" şüphesi
BOFA'dan yeni hedef: Gümüş getiride altını solladı!
Kurtulmuş'tan 'Sürecin sahibi Erdoğan' çıkışı: MHP 'Bahçeli modeli' demişti
BM Genel Sekreteri Guterres: İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor
Eski futbolcu Gökhan Gönül’e ev hapsi, illüzyonist Aref ile 7 kişi tutuklandı
Özgür Özel'den Erdoğan'a: 'Selahattin Demirtaş'ı, Figen Yüksekdağ'ı hapiste tutacaksın CHP'ye cellat tarifi yapacaksın