Tunceli Emniyeti’nde büyük skandal

Tunceli Emniyeti’nde büyük skandal
Tunceli'de İstihbarat Şube Müdürü M.G., ‘rütbe olarak aynı seviyede’ bulunduğu Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’ne önce operasyon yaptı.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü M.G., ‘rütbe olarak aynı seviyede’ bulunduğu Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’ne önce operasyon yaptı, sonra savcıdan izin aldı. İstihbarat müdürü, şubede arama yapıp bilgisayarın imajını aldı. Ardından tuttuğu tutanağa saatler sonra ‘emniyet müdürünün sözlü talimatı’ olduğu ifadesini ekledi. 

Olay önceki gün Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nde yaşandı. ‘Büyük skandal’ olarak değerlendirilen olay, iddiaya göre şöyle gelişti: Tunceli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinin brifing dosyasının silindiği iddiasıyla İstihbarat Şube Müdürlüğü öncülüğünde Bilgi İşlem Şube Müdürlüğüne operasyon yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, İstihbarat Şube Müdürü M.G.’nin talimatı üzerine sabahın erken saatlerinde Bilgi İşlem Şubeye baskın yaptı. Burada görevli olan polis memurları dışarı çıkartıldı ve TEM ekipleri başlarında bekledi. KOM ekipleri ise şube içinde ve bilgisayarlarında inceleme yaptı, örnekler aldı. 

Bu sırada Bilgi İşlem Şube’de görevli polis memurları, operasyon yapan meslektaşlarına, mahkeme ya da savcılık kararı olmadan, adli bir görevi olmayan istihbarat şube müdürünün böyle bir çalışma yapamayacağını, bilgisayarların incelenerek imajlarının alınmasının ve böyle bir işlem yapılmasının adli bir suç olduğunu hatırlattı. Bunun üzerine operasyon yapan şube müdürü, savcılık kararı almaya çalıştı. Savcılık, operasyon yapıldıktan sonra operasyona izin verdi. Tunceli Emniyet Müdürlüğü görevlilerin de skandalın üstünü örtmeye çalıştığı iddia edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN TALİMATI TUTANAĞA SONRADAN EKLENDİ

Operasyonla ilgili gelişmeler bununla da kalmadı. Sabah saatlerinde gerçekleşen bu olayla ilgili hazırlanan tutanağa, Tunceli Emniyet Müdürünün talimatı sonradan eklendi. Tutanağa sonradan ilave edilen emniyet müdürünün talimatı olduğuna dair ibarenin de bilgisayar imajları alma işleminden saatler gerçekleştiği kaydedildi. Tutanağa emniyet müdürünün ‘sözlü talimatı’ olduğu ibaresi eklendi.

24 Mayıs 2015 14:21
DİĞER HABERLER