Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğünden "bahar alerjisi"

Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğünden "bahar alerjisi" uyarısı
TUNCELİ (A.A) - Tunceli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşları bahar alerjisine karşı uyardı.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, çimen, çiçek, ot ve çiçek açan ağaçların polenlerinin rüzgarların etkisiyle atmosfere yayılmasının bu aylarda bahar alerjisine neden olduğu bildirildi.
     Tıp dilinde "alerjik rinit" olarak adlandırılan bahar alerjisinin belirtilerinin göz yaşarması, hapşırma nöbetleri, burun tıkanıklığı, burunda sürekli akıntı, gözlerde kaşıntı, sulanma, burunda, dudakta, damakta ve boğazda kaşıntı, öksürük ve baş ağrısı olduğu belirtilen açıklamada, bahar nezlesinin çoğunluğu kalıtsal nedenlere bağlı olmakla birlikte genellikle ömür boyu devam eden fakat ilerleyen yaşlarda şiddetini azaltan bir durum olduğu kaydedildi.
     Alerjisi olan vatandaşların tozlu ve polenli yerlerde bulunmaktan kaçınmaları, zorunluluk hallerinde maske kullanması önerilen açıklamada, "Polen yoğunluğu en çok sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde olmaktadır. Bu saatlerde dışarı çıkmamaya çalışılmalı. Giysilerinizi açık havada kurutmayın. Beden temizliğinize dikkat edin. Düzenli olarak el ve yüzünüzü yıkarsanız vücudunuza girmek üzere olan polenleri engellersiniz" ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Tuba Karahan
16 Nisan 2013 12:30
DİĞER HABERLER