
Tunus Başbakanı Habib Es-Sıyd, kabinenin 13 bakanını değiştirdi. İçişleri, Dışişleri, Adalet ve Din işleri bakanlıklarını da kapsayan revizyon dün akşam açıklandı.
Başbakanın iktidar partisi içerisinde yaşanan fikir ayrılıkları ve ülkede yaşanan terör olayları gibi sebeplerle kabinede revizyon yapması bekleniyordu.
Habib Es-Sıyd hükümeti, Nida Tunus, Afaak Tunus ve Nahda Partisi ile bürokratlardan oluşan bir koalisyon hükümeti. Yeni revizyonda daha önce tek bakanlıkla temsil edilen Nahda Partisi'ne bir bakanlık daha verildi. Afaak Tunus'un, Hükümet'teki temsilinde bir değişiklik olmadı.
23 Kasım 2014'te yapılan parlamento seçimleri ardından Habib Es-Sıyd Başbakanlığında kurulan hükümet, 23 Ocak 2015'te göreve başlamıştı.
CİHAN
Türkiye, Rusya ile mevcut doğal gaz tedarik anlaşmalarını uzatma kararı aldı
'Kendine muhabir' ve sokak röportajında mani okuyan kasketli vatandaş tutaklandı
Büyükelçi Barack: S-400 aktif kullanılmadı F-35 krizi 4-6 ay içinde çözülebilir!
Sistemli planlı ve bilinçli hareket
Eurovision'da kriz: İsrail'e izin verildi, 4 ülke yarışmadan çekildi
Rusya'dan Almanya'ya: Siz oyunda değilsiniz