Turgut Özal Üniversitesi’ne de kayyım

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine İpek Üniversitesi’nin bağlı bulunduğu Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı’nın ardından Turgut Özal Üniversitesi’nin bulunduğu Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı’na kayyım atanmasına karar verildi. iki vakıfta görevlendirilen 6 kayyım aylık toplam 30 bin TL maaş alacak.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine İpek Üniversitesi’nin bağlı bulunduğu Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı’na kayyım atandı.

Kararda vergi müfettişi Barış Özelmacıklı imzalı yazıda Vakıflar Genel Meclisi’nden vakfa kayyım atanması ile ilgili 6 Haziran’da kayyım atanmasına ilişkin talepte bulunulmasına karar verdiği belirtildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıf yöneticilerinin telafisi güç ve imkansız zararlara yol açtığı gerekçesi ile vakıf yöneticilerinin acilen görevden uzaklaştırılmasına ve vakfa acele kayyım atanmasını talep etti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün İpek Üniversitesi’nin bağlı bulunduğu Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı’na tedbiren kayyım atanmasına karar veren Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, vakfın üyeleri Tekin İpek, Melek İpek, Osman Zenginer, Pelin Zenginer ile Şaban Aksöyek’in geçici olarak görevden alınmasına karar verdi.

Vakfa kayyım olarak avukat Bilal Temel, emekli memur Sebahadtin Aşlakçı, mali müşavir Ahmet Özçelik’in kayyım olarak atanmasına karar veren Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, kayyımların her birine aylık ayrı ayrı 5 bin TL aylık verilmesine hükmetti.

Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvuruda ise yine 6 Haziran’da vakıflar meclisi onayı ile kayyım atanmasına ilişkin talepte bulunulmasına karar verildiği ifade edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıf yöneticilerinin telafisi güç ve imkansız zararlara yol açtığı gerekçesi ile vakıf yöneticilerinin acilen görevden uzaklaştırılmasına ve vakfa acele kayyım atanmasını talep etti.

Talebin kabulüne karar veren Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, vakfa ilişkin olarak başlatılan savcılık soruşturması ve mahkeme süreci tamamlanana kadar Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı yöneticileri Alper Gece, Bahadır Özsümbül, Şenol Kervanoğlu, Behçet Ünal, Yusuf Çatak, Nevzat Bakır ile Hasan Baskı Aksoy’un geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılmasına karar verdi. Vakfa, avukat Abdulkadir Özel, Ahmet Sıvacı ve mali müşavir Mücahit Altunoluk’un kayyım olarak atanmasına hükmeden Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, kayyımlara şimdilik ayrı ayrı aylık 5 bin TL ödenmesine hükmetti.

MuhabirAjans

01 Temmuz 2016 14:53
DİĞER HABERLER